İzmir Tire’de gastronomi festivali: Başkan Cemil Tugay mutfağa girdi

EGE HABERLERİ (HABER MERKEZİ ) - | 28.03.2026 - 17:57, Güncelleme: 28.03.2026 - 19:33 124 kez okundu.
 

İzmir Tire’de gastronomi festivali: Başkan Cemil Tugay mutfağa girdi

İzmir’in Tire ilçesinde düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Cemil Tugay, etkinlikte önlük giyerek yerel lezzetlerin yapımına katıldı.
Cemil Tugay, Tire Belediyesi’nin ilk kez hayata geçirdiği Uluslararası Tire Gastronomi Festivali’ne katılarak çeşitli etkinliklerde yer aldı. Açılış programı, hava koşulları nedeniyle planlanan Cumhuriyet Meydanı yerine Tarihi Bedesten’de gerçekleştirildi. Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu tarafından karşılanan Tugay’a çevre ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda davetli eşlik etti. Programa meclis üyeleri, mahalle muhtarları, akademisyenler ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Festival alanında kurulan stantları gezen Tugay, esnaf ve üreticilerle sohbet etti. Katılımcıların ilgisiyle karşılaşan Tugay, vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Etkinlik kapsamında şef Sahrap Soysal’ın sunumuna katılan Tugay, Tire mutfağına özgü lezzetleri deneyimledi. Daha sonra mutfak atölyesine geçen Tugay, önlük giyerek Tire köfte ve ot kavurması hazırladı. Festivalde gastronomi eğitimi alan öğrencilerle de bir araya gelen Tugay, çocuklara ikramlarda bulundu. Yurt dışından gelen konukların da katıldığı etkinlikte farklı kültürlere ait yemekler tanıtıldı. Açılışta konuşan Tugay, Tire’nin gastronomi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Tire’nin kendine özgü doğal ve tarihi değerlerinin yanında güçlü bir mutfak kültürü de var. Bu nedenle gastronomi festivali bu kente yakışıyor” dedi. Festivalin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Tugay, benzer organizasyonların İzmir’in farklı noktalarında da yapılabileceğini ifade etti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Tugay, yerel yönetimlerin hizmet üretmeye devam ettiğini belirterek vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu. İzmir’in yaşam kalitesi yüksek şehirlerden biri olduğunu dile getiren Tugay, kentin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi.
İzmir’in Tire ilçesinde düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Cemil Tugay, etkinlikte önlük giyerek yerel lezzetlerin yapımına katıldı.

Cemil Tugay, Tire Belediyesi’nin ilk kez hayata geçirdiği Uluslararası Tire Gastronomi Festivali’ne katılarak çeşitli etkinliklerde yer aldı. Açılış programı, hava koşulları nedeniyle planlanan Cumhuriyet Meydanı yerine Tarihi Bedesten’de gerçekleştirildi.

Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu tarafından karşılanan Tugay’a çevre ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda davetli eşlik etti. Programa meclis üyeleri, mahalle muhtarları, akademisyenler ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Festival alanında kurulan stantları gezen Tugay, esnaf ve üreticilerle sohbet etti. Katılımcıların ilgisiyle karşılaşan Tugay, vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Etkinlik kapsamında şef Sahrap Soysal’ın sunumuna katılan Tugay, Tire mutfağına özgü lezzetleri deneyimledi. Daha sonra mutfak atölyesine geçen Tugay, önlük giyerek Tire köfte ve ot kavurması hazırladı.

Festivalde gastronomi eğitimi alan öğrencilerle de bir araya gelen Tugay, çocuklara ikramlarda bulundu. Yurt dışından gelen konukların da katıldığı etkinlikte farklı kültürlere ait yemekler tanıtıldı.

Açılışta konuşan Tugay, Tire’nin gastronomi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Tire’nin kendine özgü doğal ve tarihi değerlerinin yanında güçlü bir mutfak kültürü de var. Bu nedenle gastronomi festivali bu kente yakışıyor” dedi.

Festivalin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Tugay, benzer organizasyonların İzmir’in farklı noktalarında da yapılabileceğini ifade etti.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Tugay, yerel yönetimlerin hizmet üretmeye devam ettiğini belirterek vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu. İzmir’in yaşam kalitesi yüksek şehirlerden biri olduğunu dile getiren Tugay, kentin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.