'İzmir Sofrası' sergisi Cordelion MSM'de açıldı

12.09.2025 - 10:28, Güncelleme: 12.09.2025 - 10:28 139 kez okundu.
 

'İzmir Sofrası' sergisi Cordelion MSM'de açıldı

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde “İzmir Sofrası” sergisine ev sahipliği yapıyor. İzmir’in gastronomi mirasını yapay zekâ ve geleneksel el sanatlarıyla buluşturan sergi, yıl sonuna kadar sanat ve gastronomi tutkunlarını ağırlayacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “İzmir mutfağının çok kültürlü ruhunu sanatla birleştiren sergimize tüm sanat ve mutfak tutkunlarını bekliyoruz” dedi. Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A. Ş bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, İzmir’in çok kültürlü mutfak mirasını sanatla bir araya getiren sıra dışı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Elvan Özkavruk Adanır ve Doç. Jovita Sakalauskaite tarafından hazırlanan eserler, İzmir mutfağının simge lezzetlerini tekstil sanatının incelikleriyle yeniden yorumluyor. ATIK KUMAŞLARDAN İZMİR YEMEKLERİNE Zeytinyağlılar, yöreye ait otlar, hamur işleri ve deniz ürünleri başta olmak üzere; İzmir ve Ege mutfağının eşsiz lezzetleri, geleneksel tekstil teknikleri kullanılarak keçe ve atık kumaşlarla üç boyutlu sanatsal çalışmalara dönüştürüldü. Sürdürülebilirlik vurgusuyla, gastronomiyi çevre bilinci ve sanatla buluşturan sergide ziyaretçiler, farklı kültürlerin yüzyıllar boyunca harmanlanarak oluşturduğu İzmir mutfağını, hem görsel hem de kültürel bir deneyimle keşfetme fırsatı buluyor. Sergide, geleneksel çalışmaların yanı sıra yapay zeka teknolojisi ile hazırlanan eserler de yer alıyor. İzmir mutfağının simge yiyecekleri, yapay zeka kullanılarak Rönesans tablolarını andıran bir üslupla dijital sanat eserlerine dönüştürüldü. Yenilikçi yaklaşımla, geçmiş ve geleceği buluşturarak sanatseverlere görsel bir şölen sunan İzmir Sofrası Sergisi, yıl sonuna kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Sergi kapsamında, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde “İzmir Sofrası Atölyesi” ve “Yemek ve Felsefe Atölyesi” gibi etkinliklerin de düzenlenmesi planlanıyor. “GEÇMİŞ İLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ” Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “İzmir mutfağı, yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz bir miras. Bu sergiyle, köklü gastronomi kültürümüzü hem geleneksel el sanatları hem de yapay zekâ gibi geleceğin teknolojileriyle buluşturarak, geçmişten geleceğe uzanan bir köprü kuruyoruz. Tüm sanat ve gastronomi tutkunlarını sergimize bekliyorum” diye konuştu.       Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde “İzmir Sofrası” sergisine ev sahipliği yapıyor. İzmir’in gastronomi mirasını yapay zekâ ve geleneksel el sanatlarıyla buluşturan sergi, yıl sonuna kadar sanat ve gastronomi tutkunlarını ağırlayacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “İzmir mutfağının çok kültürlü ruhunu sanatla birleştiren sergimize tüm sanat ve mutfak tutkunlarını bekliyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A. Ş bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, İzmir’in çok kültürlü mutfak mirasını sanatla bir araya getiren sıra dışı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Elvan Özkavruk Adanır ve Doç. Jovita Sakalauskaite tarafından hazırlanan eserler, İzmir mutfağının simge lezzetlerini tekstil sanatının incelikleriyle yeniden yorumluyor.

ATIK KUMAŞLARDAN İZMİR YEMEKLERİNE

Zeytinyağlılar, yöreye ait otlar, hamur işleri ve deniz ürünleri başta olmak üzere; İzmir ve Ege mutfağının eşsiz lezzetleri, geleneksel tekstil teknikleri kullanılarak keçe ve atık kumaşlarla üç boyutlu sanatsal çalışmalara dönüştürüldü. Sürdürülebilirlik vurgusuyla, gastronomiyi çevre bilinci ve sanatla buluşturan sergide ziyaretçiler, farklı kültürlerin yüzyıllar boyunca harmanlanarak oluşturduğu İzmir mutfağını, hem görsel hem de kültürel bir deneyimle keşfetme fırsatı buluyor. Sergide, geleneksel çalışmaların yanı sıra yapay zeka teknolojisi ile hazırlanan eserler de yer alıyor. İzmir mutfağının simge yiyecekleri, yapay zeka kullanılarak Rönesans tablolarını andıran bir üslupla dijital sanat eserlerine dönüştürüldü. Yenilikçi yaklaşımla, geçmiş ve geleceği buluşturarak sanatseverlere görsel bir şölen sunan İzmir Sofrası Sergisi, yıl sonuna kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Sergi kapsamında, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde “İzmir Sofrası Atölyesi” ve “Yemek ve Felsefe Atölyesi” gibi etkinliklerin de düzenlenmesi planlanıyor.

“GEÇMİŞ İLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “İzmir mutfağı, yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz bir miras. Bu sergiyle, köklü gastronomi kültürümüzü hem geleneksel el sanatları hem de yapay zekâ gibi geleceğin teknolojileriyle buluşturarak, geçmişten geleceğe uzanan bir köprü kuruyoruz. Tüm sanat ve gastronomi tutkunlarını sergimize bekliyorum” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.