İzmir Büyükşehir’de flaş yönetim kararı!

SİYASET/POLİTİKA (HABER MERKEZİ ) - | 18.08.2025 - 15:14, Güncelleme: 18.08.2025 - 15:33 126 kez okundu.
 

İzmir Büyükşehir’de flaş yönetim kararı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer’i görevden aldı. Atama için yeni bir isim belirlenmedi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 1 Mart yerel seçimlerinin ardından İZBETON Genel Müdürü olarak atanan Hüseyin Sezer’i görevden aldı. Sezer’in yerine henüz yeni bir atama yapılmadı. Hüseyin Sezer kimdir? 1974 yılında Malatya’da doğan Hüseyin Sezer, İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Eğitimini Londra’da siyaset sosyolojisi üzerine sürdürürken, İngiltere genel seçimlerini yakından takip etti ve araştırmalarda bulundu. Siyasi hayatına 1991 yılında İstanbul Ümraniye’de SHP Gençlik Kolları’nda başlayan Sezer, üniversite yıllarında öğrenci dernekleri ve gençlik federasyonlarında başkanlık yaptı. İzmir’e döndükten sonra Bornova CHP Gençlik Kolları’nda yöneticilik yaptı ve 2003 yılında parti içi eğitimlerde eğitmen olarak görev aldı. Sezer, CHP örgütüne bağlılığını 2002, 2004 ve 2007 seçim komitelerinde aktif görev alarak, 2009’da Gençlik ve Propaganda Koordinatörlüğü yaparak pekiştirdi. Mesleki Kariyeri 2000 yılında İzbeton’da Üretim Şefliği görevine başlayan Sezer, 2006-2009 yıllarında Konak Belediyesi Şantiye Koordinatörü olarak çalıştı. 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi’nde Toptan Çözüm Proje Koordinasyonu görevine getirildi. 12 Haziran 2011 seçimlerinde İzmir 2. bölgeden CHP 12. sıra milletvekili adayı olan Sezer, “Gencin Adayı” sloganıyla aktif bir kampanya yürüttü. Aynı yıl İzbeton Genel Müdürlüğü görevine atandı ve İzmir’in tüm ilçelerinde altyapı sorunlarının çözümü için çalıştı. Sezer, 2015 yılında milletvekilliği aday adayı olmak için İZBETON Genel Müdürlüğü’nden istifa etti ve son seçimlerde CHP’den aday adayı oldu ancak son dakika listeden çıkarıldı. Görevden Alma ve Sonrası 1 Mart yerel seçimleri sonrası göreve başlayan Başkan Cemil Tugay, Hüseyin Sezer’i İZBETON Genel Müdürlüğü’nden aldı. Henüz Sezer’in yerine atanacak yeni isim açıklanmadı. Belediye yönetimi, önümüzdeki günlerde yeni atamayı duyuracak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer’i görevden aldı. Atama için yeni bir isim belirlenmedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 1 Mart yerel seçimlerinin ardından İZBETON Genel Müdürü olarak atanan Hüseyin Sezer’i görevden aldı. Sezer’in yerine henüz yeni bir atama yapılmadı.

Hüseyin Sezer kimdir?

1974 yılında Malatya’da doğan Hüseyin Sezer, İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Eğitimini Londra’da siyaset sosyolojisi üzerine sürdürürken, İngiltere genel seçimlerini yakından takip etti ve araştırmalarda bulundu.

Siyasi hayatına 1991 yılında İstanbul Ümraniye’de SHP Gençlik Kolları’nda başlayan Sezer, üniversite yıllarında öğrenci dernekleri ve gençlik federasyonlarında başkanlık yaptı. İzmir’e döndükten sonra Bornova CHP Gençlik Kolları’nda yöneticilik yaptı ve 2003 yılında parti içi eğitimlerde eğitmen olarak görev aldı.

Sezer, CHP örgütüne bağlılığını 2002, 2004 ve 2007 seçim komitelerinde aktif görev alarak, 2009’da Gençlik ve Propaganda Koordinatörlüğü yaparak pekiştirdi.

Mesleki Kariyeri

2000 yılında İzbeton’da Üretim Şefliği görevine başlayan Sezer, 2006-2009 yıllarında Konak Belediyesi Şantiye Koordinatörü olarak çalıştı. 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi’nde Toptan Çözüm Proje Koordinasyonu görevine getirildi.

12 Haziran 2011 seçimlerinde İzmir 2. bölgeden CHP 12. sıra milletvekili adayı olan Sezer, “Gencin Adayı” sloganıyla aktif bir kampanya yürüttü. Aynı yıl İzbeton Genel Müdürlüğü görevine atandı ve İzmir’in tüm ilçelerinde altyapı sorunlarının çözümü için çalıştı.

Sezer, 2015 yılında milletvekilliği aday adayı olmak için İZBETON Genel Müdürlüğü’nden istifa etti ve son seçimlerde CHP’den aday adayı oldu ancak son dakika listeden çıkarıldı.

Görevden Alma ve Sonrası

1 Mart yerel seçimleri sonrası göreve başlayan Başkan Cemil Tugay, Hüseyin Sezer’i İZBETON Genel Müdürlüğü’nden aldı. Henüz Sezer’in yerine atanacak yeni isim açıklanmadı. Belediye yönetimi, önümüzdeki günlerde yeni atamayı duyuracak.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.