İYTE’de yeni yurt yatırımı için ilk adım atıldı
İYTE’de yeni yurt yatırımı için ilk adım atıldı
İYTE’de yalnızca lisansüstü öğrencilere hizmet verecek yeni yurt projesinin temeli atıldı. 200 stüdyo odalı tesisin 2027’de açılması planlanıyor
İYTE lisansüstü öğrenci yurdu için temel atma töreni gerçekleştirildi. Yalnızca lisansüstü öğrencilere hizmet edecek olmasıyla “öncü proje” olarak tanımlanan yeni tesisin 2027’de tamamlanması hedefleniyor.

İYTE’de lisansüstüne özel modern bir yurt projesi
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüsünde inşa edilecek yeni yurt, 7/24 yaşayan kampüs hedefi doğrultusunda öğrencilerin barınma kapasitesini artıracak. Temel atma törenine İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, akademisyenler, idari kadro ve öğrenciler katıldı.

“Üniversiteler sayılarla değil, kaliteyle ölçülür”
Törende konuşan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, üniversitelerin başarısının yalnızca nicel göstergelerle değil, üretilen bilimsel kaliteyle değerlendirildiğini söyledi. Elban, İYTE’nin üniversite-sanayi iş birliğinde güçlü bir konumda olduğuna dikkat çekerek şunları ifade etti:
“Bugün temeli atılan bu yurt, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek araştırmacıların daha iyi koşullarda bilim üretmesine imkân tanıyacak önemli bir yatırımdır.”
Vali Elban, projeye katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederek tesisin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Rektör Baran: “Türkiye’de ilk ve öncü bir proje”
İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, yurdun lisansüstü odaklı tasarımıyla Türkiye’de ilk olma niteliği taşıdığını belirtti. Projenin araştırma ekosistemine doğrudan katkı sunacağını ifade eden Baran, şunları söyledi:
“Attığımız bu temel yalnızca bir binanın değil; geleceğe duyduğumuz güvenin ve birlikte üretme motivasyonumuzun temelidir.”
Baran, projeye verilen destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ilgili kurumlara teşekkür etti.
200 stüdyo odalı modern yaşam alanı
Toplam 11 bin 800 metrekare kapalı alana sahip olacak tesis, lisansüstü öğrencilerin araştırma süreçlerine odaklanabilmesi için stüdyo daire konseptiyle planlandı. Yurt içinde mutfak ve banyo barındıran 200 oda yer alacak.
Yeni yurdun 2027 yılında hizmete açılması hedefleniyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

