Hakem Kurulu memurlara yeni zam teklifini açıkladı
Hakem Kurulu memurlara yeni zam teklifini açıkladı
Memur ve memur emeklilerine 2026-2027 yılları için yeni zam teklifi Hakem Kurulu’ndan geldi. Zam oranları revize edildi, karar yarın netleşecek
Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde yeni zam teklifi Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından sunuldu. 2026-2027 yıllarına ilişkin revize edilen oranlar yarınki toplantıda netleşecek.
Hakem Kurulu 4. Toplantısını Gerçekleştirdi
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere dördüncü kez toplandı. Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında yapılan toplantıda, konfederasyon ve işveren temsilcileri toplu sözleşme taleplerini müzakere etti.
Revize Edilen Zam Teklifi
2026 yılı için ilk 6 ayda %11, ikinci 6 ayda %7 olarak öngörülen zam oranları, 2027 için ise ilk 6 ayda %4, ikinci 6 ayda %4 olarak belirlenmişti. Yapılan revizyonla 2027 yılı için ilk 6 ay %5, ikinci 6 ay %4 olarak güncellendi. Zam oranları, Hakem Kurulu’nun yarın yapılacak son toplantısıyla kesinleşecek.
Memur-Sen’den Tepki
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı açıklamada, “Memura yoksulluğu reva görecek bir kararı asla kabul etmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe ve demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Yalçın, memur ve emeklinin geçinmekte zorlandığını vurguladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.