Gönenç: “AK Partili Dönemde Sosyal Medya Harcamaları ve Tarla Satışları Tartışmalıydı”

SİYASET/POLİTİKA (HABER MERKEZİ ) - | 29.09.2025 - 14:22, Güncelleme: 29.09.2025 - 14:45 228 kez okundu.
 

Gönenç: “AK Partili Dönemde Sosyal Medya Harcamaları ve Tarla Satışları Tartışmalıydı”

Eski Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Bergama İlçe Kongresi’nde AK Partili dönemdeki sosyal medya harcamaları ve tarla satışlarını sert sözlerle eleştirdi. Gönenç, partililere siyasette boşluk bırakılmaması çağrısında bulundu.
CHP Bergama Olağan İlçe Kongresi’nde eski Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, AK Partili yönetim dönemine dair eleştirilerini dile getirdi. Gönenç, belediye kaynaklarının usulsüz kullanıldığı iddiasıyla gündeme damga vurdu. Sosyal Medya Harcamaları Tepki Çekti Eski başkan Gönenç, görevdeki Belediye Başkanı Tanju Çelik’in sosyal medya harcamalarına dair verileri hatırlatarak, “Geçmiş dönemde belediye ayda yaklaşık 300 bin lira sosyal medya harcaması yapıyordu. Bu harcamaların önemli bir kısmı, dönemin AK Parti ilçe başkanının oğlunun şirketine aktarıldı” iddiasında bulundu. Gönenç, bu durumun ardından eleştirilerde bulunanlara tepki göstererek, “Şimdi kalkıp bizim belediye başkanımıza ve meclis üyelerimize namus timsali gibi ders vermeye çalışıyorlar. Buna bir CHP’li olarak içim acıyor” dedi. Tarla Satışları ve Belediye Politikaları Gönenç, AK Partili yönetimin diğer uygulamalarına da dikkat çekti. Özellikle tarla satışlarını gündeme taşıyan Gönenç, “Bir meclis üyesi çıkmış ‘Siz millet bahçesindeki dükkanları satacak mısınız?’ diye soruyor. Peki, siz kendi döneminizde 5 yılda 2 bin 500 dönüm tarla sattınız, bunun hesabını verdiniz mi?” sözleriyle eleştirilerini sürdürdü. Siyasette Boşluk Bırakılmamalı Parti örgütüne mesaj veren Gönenç, siyasette boşluk bırakılmaması gerektiğini vurguladı: “Eğer bu mücadeleyi vermezsek, o alanları başkaları doldurur ve yeniden güçlü olmak zorlaşır.” Milletvekili Yokluğu Eleştirildi CHP Bergama İlçe Kongresi’ne herhangi bir milletvekilinin katılmamasına tepki gösteren Gönenç, partililere çağrıda bulunarak, “Hepimizin Genel Başkanımıza ve Genel Merkez Yönetimimize, gösterdiğimiz kararlılıkta destek olmamız gerekiyor. Kendi konfor alanlarımızdan çıkıp bu mücadeleye katılmak, hepimizin partili olarak görevidir” ifadelerini kullandı.
Eski Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Bergama İlçe Kongresi’nde AK Partili dönemdeki sosyal medya harcamaları ve tarla satışlarını sert sözlerle eleştirdi. Gönenç, partililere siyasette boşluk bırakılmaması çağrısında bulundu.

CHP Bergama Olağan İlçe Kongresi’nde eski Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, AK Partili yönetim dönemine dair eleştirilerini dile getirdi. Gönenç, belediye kaynaklarının usulsüz kullanıldığı iddiasıyla gündeme damga vurdu.

Sosyal Medya Harcamaları Tepki Çekti
Eski başkan Gönenç, görevdeki Belediye Başkanı Tanju Çelik’in sosyal medya harcamalarına dair verileri hatırlatarak, “Geçmiş dönemde belediye ayda yaklaşık 300 bin lira sosyal medya harcaması yapıyordu. Bu harcamaların önemli bir kısmı, dönemin AK Parti ilçe başkanının oğlunun şirketine aktarıldı” iddiasında bulundu. Gönenç, bu durumun ardından eleştirilerde bulunanlara tepki göstererek, “Şimdi kalkıp bizim belediye başkanımıza ve meclis üyelerimize namus timsali gibi ders vermeye çalışıyorlar. Buna bir CHP’li olarak içim acıyor” dedi.

Tarla Satışları ve Belediye Politikaları
Gönenç, AK Partili yönetimin diğer uygulamalarına da dikkat çekti. Özellikle tarla satışlarını gündeme taşıyan Gönenç, “Bir meclis üyesi çıkmış ‘Siz millet bahçesindeki dükkanları satacak mısınız?’ diye soruyor. Peki, siz kendi döneminizde 5 yılda 2 bin 500 dönüm tarla sattınız, bunun hesabını verdiniz mi?” sözleriyle eleştirilerini sürdürdü.

Siyasette Boşluk Bırakılmamalı
Parti örgütüne mesaj veren Gönenç, siyasette boşluk bırakılmaması gerektiğini vurguladı: “Eğer bu mücadeleyi vermezsek, o alanları başkaları doldurur ve yeniden güçlü olmak zorlaşır.”

Milletvekili Yokluğu Eleştirildi
CHP Bergama İlçe Kongresi’ne herhangi bir milletvekilinin katılmamasına tepki gösteren Gönenç, partililere çağrıda bulunarak, “Hepimizin Genel Başkanımıza ve Genel Merkez Yönetimimize, gösterdiğimiz kararlılıkta destek olmamız gerekiyor. Kendi konfor alanlarımızdan çıkıp bu mücadeleye katılmak, hepimizin partili olarak görevidir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.