Gaziemir'de 25 Kasım Sesi: Boş Sandalyelerle Şiddete Tepki!
Gaziemir'de 25 Kasım Sesi: Boş Sandalyelerle Şiddete Tepki!
Gaziemir’de kadın örgütleri, 25 Kasım’da boş sandalyelerle kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Pankartlar ve sloganlar etkinliği renklendirdi
Gaziemir’de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İzmir Çağdaş Kadınlar Derneği’nin ortak etkinliğinde boş sandalyeler kullanılarak şiddetle mücadeleye dikkat çekildi.
Boş Sandalyelerle Farkındalık
Etkinlikte, şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınları temsil etmek için boş sandalyeler kullanıldı. Sandalyelere çeşitli sloganlar yazıldı. Etkinlik alanına ise, "Güvende olmayan kadın, güvende olmayan toplum demektir" yazılı pankart asıldı.
Kadın Meclisi Başkanı Evrim Demir’in Mesajı
Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Evrim Demir, şiddeti toplumsal gelişmeyi ve demokratik değerleri etkileyen bir insan hakkı ihlali olarak tanımladı. Demir, şunları söyledi:
"Kadına yönelik şiddetin normalleşmesine, görünmez kılınmasına ve cezasızlıkla desteklenmesine izin vermeyeceğiz. Kadınların eşit, özgür ve güvenli bir yaşam sürdürebilmesi için tüm çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz."
İzmir Çağdaş Kadınlar Derneği’nin Vurgusu
Dernek Başkanı Günnur Berber ise kadınların kıyafetleri üzerinden suçlanmasına tepki gösterdi:
"Biz bugün eteklerimizi giyip meydana çıktık. Çünkü bu ülkede kadını koruması gerekenler, kadına önce 'ne giydiğini' soruyor."
Berber, eteği "korkunun değil, cesaretin sembolü" olarak nitelendirerek, şunları ekledi:
"Hiçbir kıyafet suç taşımaz. Suç zihniyettedir. Suç sistemdedir. Suç susanlardadır."
Başkan, kadını susturan her şeyin topluma zarar verdiğini vurguladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
