Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nde 50. yıl coşkusu
Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nde 50. yıl coşkusu
Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, kuruluşunun 50. yılını akademisyenler, mezunlar ve sektör temsilcileriyle coşkuyla kutladı.
Türkiye’nin ilk gıda mühendisliği bölümü olan Ege Üniversitesi (EÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü, 50. kuruluş yılını akademisyenler, mezunlar ve sektör temsilcilerinin katıldığı törenle kutladı.
50. yıl kutlamaları coşkuyla başladı
EÜ Mühendislik Fakültesi Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış töreninde, bölümün akademik ve bilimsel başarıları ile gelecek hedefleri paylaşıldı. Sektör temsilcilerine plaket takdim edildi ve katılımcılar bölüm bahçesinde kortej oluşturarak yürüdü.
“Bugünün dünyasında gıda, stratejik bir güçtür”
EÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkin Şengün, bölümün 50 yıllık akademik birikimini vurguladı. Şengün, bölüm mezunlarının dünyanın dört bir yanında bilgi ve birikimleriyle üniversiteyi temsil ettiğini belirtti.
Gıda mühendisliği değişen dünyaya uyarlanmalı
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Koca, bölümün 1970’lerde Türkiye’nin ilk gıda mühendisliği programı olarak kurulduğunu ve sektörde bütünsel bir disiplin kazandığını hatırlattı. Koca, döngüsel ekonomi ve veri bilimi gibi modern yaklaşımların eğitim programına entegre edildiğini, sektör iş birliklerinin güçlendirildiğini söyledi.
Eğitim ve sektör iş birliği projeleri
Öğrenciler için mentorluk programları, sanayi problemlerinin çözümü ve sistematik yeni ürün geliştirme dersleri gibi projeler hayata geçiriliyor. Ayrıca uzun dönem staj imkânlarıyla öğrencilerin deneyim kazanması hedefleniyor.
Kutlama müzik dinletisiyle sona erdi
Etkinlik, Gıda Mühendisliği Bölümü bahçesinde gerçekleştirilen müzik dinletisiyle tamamlandı. Katılımcılar hem geçmiş başarıları kutladı hem de geleceğe dair vizyonlarını paylaştı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.