Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Sağlıklı Beslenme Konuşuldu

İZMİR (BÜLTEN) - MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN HABERLER | 21.10.2025 - 11:29, Güncelleme: 21.10.2025 - 11:29 258 kez okundu.
 

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Sağlıklı Beslenme Konuşuldu

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde gerçekleşen fonksiyonel beslenme söyleşisinde Prof. Dr. Harzadın, temiz gıdaların sağlığa katkısını katılımcılara aktardı
Efes Selçuk Belediyesi ve Karaot Yerel Tohum Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen “Temiz Gıdalarla Fonksiyonel Beslenme” söyleşisi, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, fonksiyonel beslenmenin bireysel tercihten öte toplumsal bir bilinç olduğunu vurguladı.   Fonksiyonel Beslenme Bir Toplumsal Bilinçtir Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, doğallığını koruyan, katkısız ve yerel üretime dayalı gıdaların insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı. Harzadın, “Kaliteli yiyecekler yersek iyi çalışan hücrelerimiz olur. Aslında ne yiyorsak oyuz” ifadelerini kullandı. Efes Tarlası Yaşam Köyü’ndeki Projeler Harzadın, Efes Tarlası’ndaki çalışmaları övgüyle anlatarak, projeyi hayata geçiren belediye ve Karaot Derneği’ne teşekkür etti. “Temiz gıdaya erişim ve yerel üretimin korunması hem bugünün hem geleceğin sağlığı için büyük bir adım” dedi. Besinler İlacımız Olmalı Beslenmenin yalnızca karın doyurmak olmadığını belirten Harzadın, şunları söyledi: “Bugün yediğimiz yiyecekler torunlarımızın sağlığını belirliyor.” “Yüksek kalorili, besin değeri düşük gıdalar besin açıklarına yol açıyor.” “Dünya obezite haritasında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde.” Katılımcılardan Yoğun İlgi Söyleşinin sonunda katılımcılar, Prof. Dr. Harzadın’a sağlıklı beslenme ve yerel üretimle ilgili sorularını yöneltti. Etkinlik, hem bilgilendirici hem de interaktif bir ortam sağladı.
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde gerçekleşen fonksiyonel beslenme söyleşisinde Prof. Dr. Harzadın, temiz gıdaların sağlığa katkısını katılımcılara aktardı

Efes Selçuk Belediyesi ve Karaot Yerel Tohum Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen “Temiz Gıdalarla Fonksiyonel Beslenme” söyleşisi, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, fonksiyonel beslenmenin bireysel tercihten öte toplumsal bir bilinç olduğunu vurguladı.

 

Fonksiyonel Beslenme Bir Toplumsal Bilinçtir

Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, doğallığını koruyan, katkısız ve yerel üretime dayalı gıdaların insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı. Harzadın, “Kaliteli yiyecekler yersek iyi çalışan hücrelerimiz olur. Aslında ne yiyorsak oyuz” ifadelerini kullandı.

Efes Tarlası Yaşam Köyü’ndeki Projeler

Harzadın, Efes Tarlası’ndaki çalışmaları övgüyle anlatarak, projeyi hayata geçiren belediye ve Karaot Derneği’ne teşekkür etti. “Temiz gıdaya erişim ve yerel üretimin korunması hem bugünün hem geleceğin sağlığı için büyük bir adım” dedi.

Besinler İlacımız Olmalı

Beslenmenin yalnızca karın doyurmak olmadığını belirten Harzadın, şunları söyledi:

“Bugün yediğimiz yiyecekler torunlarımızın sağlığını belirliyor.”

“Yüksek kalorili, besin değeri düşük gıdalar besin açıklarına yol açıyor.”

“Dünya obezite haritasında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde.”

Katılımcılardan Yoğun İlgi

Söyleşinin sonunda katılımcılar, Prof. Dr. Harzadın’a sağlıklı beslenme ve yerel üretimle ilgili sorularını yöneltti. Etkinlik, hem bilgilendirici hem de interaktif bir ortam sağladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.