Edremit’te Atatürk Kültür Evi’ne yoğun ziyaret

KÜLTÜR/SANAT/EDEBİYAT (BÜLTEN) - MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN HABERLER | 06.11.2025 - 12:14, Güncelleme: 06.11.2025 - 12:14 299 kez okundu.
 

Edremit’te Atatürk Kültür Evi’ne yoğun ziyaret

Edremit Belediyesi tarafından restore edilen Atatürk Kültür Evi, 10 Kasım öncesi öğrenci ve vatandaşların büyük ilgisini görüyor
Edremit Belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılan Atatürk Kültür Evi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü öncesinde ziyaretçi akınına uğruyor. Öğrenciler başta olmak üzere her yaştan vatandaş, Atatürk’ün Edremit’te kaldığı evi gezerek tarihi hakkında bilgi alıyor. Atatürk’ün konakladığı ev yeniden ilgi odağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ardından hareketliliğin arttığı Atatürk Kültür Evi, 1934 yılında Atatürk’ün Edremit ziyareti sırasında konakladığı yapı olarak biliniyor. Tuzcumurat Mahallesi Çayiçi Caddesi’nde bulunan ve geçmişte “Arkök Evi” adıyla anılan yapı, uzun süre atıl kaldıktan sonra Edremit Belediyesi tarafından restore edilerek kentin kültürel mirasına kazandırıldı. Cumhuriyet’in değerleri gelecek kuşaklara aktarılıyor Cumhuriyetin 102. yılı kutlamalarında halkın yoğun ilgisini gören ev, 10 Kasım öncesi de çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Vatandaşlar, Atatürk’ün Edremit’le ilgili anılarına yakından tanıklık etme fırsatı buluyor. Evde görevli personel, ziyaretçilere Atatürk’ün ilçeye gelişine dair bilgileri aktarıyor. Ayrıca öğrencilere ve gençlere Nutuk hediye ediliyor. “Bu mekân Atatürk’ün fikirlerinin yaşatıldığı bir yer” Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Atatürk Kültür Evi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Ertaş, “Atatürk’ün Edremit’te kaldığı bu tarihi evi restore ederek geleceğe taşımaktan gurur duyuyoruz. Her ziyaret, Cumhuriyetimizin kurucusuna duyduğumuz minneti tazeliyor. Özellikle gençleri Atatürk Kültür Evi’ni görmeye davet ediyorum” dedi.
Edremit Belediyesi tarafından restore edilen Atatürk Kültür Evi, 10 Kasım öncesi öğrenci ve vatandaşların büyük ilgisini görüyor

Edremit Belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılan Atatürk Kültür Evi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü öncesinde ziyaretçi akınına uğruyor. Öğrenciler başta olmak üzere her yaştan vatandaş, Atatürk’ün Edremit’te kaldığı evi gezerek tarihi hakkında bilgi alıyor.

Atatürk’ün konakladığı ev yeniden ilgi odağı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ardından hareketliliğin arttığı Atatürk Kültür Evi, 1934 yılında Atatürk’ün Edremit ziyareti sırasında konakladığı yapı olarak biliniyor. Tuzcumurat Mahallesi Çayiçi Caddesi’nde bulunan ve geçmişte “Arkök Evi” adıyla anılan yapı, uzun süre atıl kaldıktan sonra Edremit Belediyesi tarafından restore edilerek kentin kültürel mirasına kazandırıldı.

Cumhuriyet’in değerleri gelecek kuşaklara aktarılıyor

Cumhuriyetin 102. yılı kutlamalarında halkın yoğun ilgisini gören ev, 10 Kasım öncesi de çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Vatandaşlar, Atatürk’ün Edremit’le ilgili anılarına yakından tanıklık etme fırsatı buluyor.

Evde görevli personel, ziyaretçilere Atatürk’ün ilçeye gelişine dair bilgileri aktarıyor. Ayrıca öğrencilere ve gençlere Nutuk hediye ediliyor.

“Bu mekân Atatürk’ün fikirlerinin yaşatıldığı bir yer”

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Atatürk Kültür Evi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Ertaş, “Atatürk’ün Edremit’te kaldığı bu tarihi evi restore ederek geleceğe taşımaktan gurur duyuyoruz. Her ziyaret, Cumhuriyetimizin kurucusuna duyduğumuz minneti tazeliyor. Özellikle gençleri Atatürk Kültür Evi’ni görmeye davet ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.