Domenico Tedesco’dan play-off rakipleri yorumu
Domenico Tedesco’dan play-off rakipleri yorumu
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Steaua Bükreş beraberliğinin ardından takımın temposu ve kadro planlamasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi lig aşamasının son haftasında Romanya’da Steaua Bükreş ile 1-1 berabere kalarak etabı 19. sırada tamamladı. Maçın ardından konuşan teknik direktör Domenico Tedesco, oyunu erken koparamamalarının sonucu belirlediğini söyledi.
“İlk 25 dakikada maçı bitirmeliydik”
National Arena’da oynanan karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Tedesco, takımının oyunu kontrol ettiğini ancak fırsatları değerlendiremediğini vurguladı.
İtalyan teknik adam, “Rakibimiz maça bizi geride bekleyerek başladı. Topa sahip olduk, pozisyonlar ürettik ama değerlendiremedik. Bu tarz maçlarda ilk 20-25 dakikada 2 hatta 3 gol bulmanız gerekiyor,” ifadelerini kullandı.
“Saha içinde istediğimiz tazelik yoktu”
Tedesco, takımın temposundan memnun olmadığını belirterek, yapılan top kayıplarının oyunun dengesini bozduğunu dile getirdi.
“Yavaş oynadık ve çok top kaybettik. İkinci yarıda da bu devam etti. Paslarımız net ve keskin değildi. Bu şartlarda maçın 1-1 bitmesi normal,” diyen Tedesco, rakibi kontrataklara davet ettiklerini söyledi.
“Listeyi değiştirme imkânımız var”
Grup aşamasının sona ermesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Tedesco, kadro planlamasına dikkat çekti.
“İyi rakiplere karşı oynadık. Şimdi listeyi yenileme fırsatımız var. Bu bizim için önemli. Bazı maçlarda 6 numaramız, bazı maçlarda forvetimiz ya da beklerimiz yoktu. Bu eksiklikleri telafi etme şansımız olacak,” diye konuştu.
Muhtemel rakipler: Nottingham Forest ve Viktoria Plzen
Son 16 play-off turundaki olası rakiplerle ilgili de konuşan Tedesco, her iki ihtimali de değerlendirdi.
“Viktoria Plzen ile daha önce oynadık ve kolay bir maç olmadı. Tam kadro olduğumuzda herkesi yenebilecek güce sahibiz. Nottingham Forest ise bir Premier Lig takımı. Bu seviyede iki maç üst üste oynamak çok yüksek efor gerektirir. Ancak kim gelirse gelsin fark etmez,” dedi.
“Bu kadar top kaybı olunca rakip cesaretleniyor”
Devre arasında yaşandığı iddia edilen gerginlikle ilgili soruya da yanıt veren Tedesco, olayın detaylarını görmediğini belirtti.
Takımın yaptığı top kayıplarına yeniden vurgu yapan Tedesco, “Kesici 6 numara çok önemli. Bu pozisyonda oynayan oyuncu, takım bu kadar top kaybedince zor durumda kalıyor. Bu kadar top kaybı olunca rakip de bir şeylerin kokusunu alıyor,” ifadelerini kullandı.
“Romanya’da iyi oyuncular var”
Bir gazetecinin Rumen oyuncu transferiyle ilgili sorusunu da yanıtlayan Tedesco, Romanya futboluna kapıyı kapatmadı.
“Romanya’da iyi oyuncular var. Her teknik adam takımında kaliteli futbolcular ister. Draguş buna bir örnek, Türkiye’de oynuyor,” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

