Demirci’de İri Hünnap Hasadı Başladı
Demirci’de İri Hünnap Hasadı Başladı
Manisa’nın Demirci ilçesinde taze ve iri hünnap üretiminin yapıldığı Söğütçük Mahallesi’nde hasat başladı. Bu yıl 150 ton rekolte hedefleniyor.
Manisa'nın Demirci ilçesinde, Uzak Doğu'da "ölümsüzlük meyvesi" olarak bilinen hünnap hasadı başladı. İlçede sadece Söğütçük Mahallesi'nde üretilen taze ve iri hünnaplar, kadın üreticiler tarafından toplanarak kasalara yerleştiriliyor.
6 Bin Fidanla Başladı, 60 Bine Ulaştı
Söğütçük Mahallesi'nde 2010 yılında 6 bin fidanla başlayan hünnap üretimi, bugün 60 bin fidana ulaştı. Mahalle Muhtarı Mustafa Çiftçi, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"6 bin fidan ile üretime başladık, şimdi 60 bin fidanla devam ediyoruz. Ağaçlarımızı damlama sulama sistemiyle suluyoruz. Bu yıl hava sıcaklıkları rekoltemizi biraz düşürdü ama yaklaşık 150 ton ürün bekliyoruz. Hiçbir şekilde kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Kendi ürettiğimiz elma sirkesi ile ağaçlarımızı sinek ve böceklerden koruyoruz."
Ulusal Pazarlara Gönderiliyor
Hasat edilen ürünler, iriliğine göre ayrılarak kasalara yerleştiriliyor ve İzmir, İstanbul, Bursa gibi büyükşehirlere, ayrıca ulusal zincir marketlere gönderiliyor.
Kapama Bahçe Modeli Yaygınlaşıyor
Çiftçi, üreticilerin kapama bahçe modeline geçtiğini belirterek, bölgede 18-20 kapalı hünnap bahçesinin bulunduğunu, üretim kapasitesinin her yıl arttığını söyledi.
Jujuba Türü İçin Hasat Gün Sayıyor
Demirci'de Uzak Doğu'da ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen jujuwis jujuba türü hünnapların hasadının ise önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.