Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni yıl mesajı

SİYASET/POLİTİKA 31.12.2025 - 12:07, Güncelleme: 31.12.2025 - 12:07 552 kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni yıl mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı video mesajda ekonomiden terörle mücadeleye kadar birçok başlıkta önemli değerlendirmelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı video mesajda Türkiye’nin iç ve dış gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi, konut projeleri, deprem bölgesi, Suriye ve terörle mücadele süreci mesajın öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Ekonomide hedef: üretim ve istihdam Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulanan ekonomi programlarının olumlu sonuçlarının görülmeye başlandığını belirtti. Erdoğan, üretim, yatırım, istihdam ve ihracat alanlarında ivmenin artırıldığını ifade etti. Ekonomide elde edilen kazanımların yeni yılda reformlarla destekleneceğini dile getiren Erdoğan, sürdürülebilir büyüme vurgusu yaptı. 500 bin sosyal konut projesi Pazartesi günü kuraları çekilen 500 bin sosyal konut projesine de değinen Erdoğan, projenin konut piyasasına etkisine dikkat çekti. Erdoğan, sosyal konutların kira fiyatlarındaki artışın dengelenmesine katkı sağlayacağını söyledi. Deprem bölgesi mesajı Deprem bölgesindeki şehirlerin yeniden ayağa kaldırıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti. Erdoğan, yapılan çalışmaları eleştirenleri afet bölgesine davet ettiklerini dile getirdi. Suriyelilerin gönüllü dönüşleri Suriye’de savaşın sona ermesinin ardından gönüllü geri dönüşlerin hızlandığını belirten Erdoğan, bugüne kadar yaklaşık 600 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü söyledi. Erdoğan, Suriye’de huzurun kalıcı hale gelmesiyle bu sürecin daha da güçleneceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her koşulda Suriye’nin yanında olacağını vurgulayarak, güçlü bir Suriye’nin bölgeye önemli katkılar sunacağını kaydetti. Gazze tepkisi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen Erdoğan, yaşananların unutulmayacağını belirtti. Erdoğan, İsrail’in uluslararası hukuk önünde hesap verene kadar bu konudaki tutumlarını sürdüreceklerini ifade etti. Terörsüz Türkiye süreci Terörle mücadele sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, önemli bir eşiğin geride bırakıldığını söyledi. Cumhur İttifakı’nın bu süreçte çözüme odaklandığını belirten Erdoğan, sürecin yeni bir sayfa açacağını ifade etti. Erdoğan, kurulacak komisyonun uzlaşı ruhuyla hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, sürecin siyasi çıkar hesaplarına kurban edilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı video mesajda ekonomiden terörle mücadeleye kadar birçok başlıkta önemli değerlendirmelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı video mesajda Türkiye’nin iç ve dış gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi, konut projeleri, deprem bölgesi, Suriye ve terörle mücadele süreci mesajın öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.

Ekonomide hedef: üretim ve istihdam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulanan ekonomi programlarının olumlu sonuçlarının görülmeye başlandığını belirtti. Erdoğan, üretim, yatırım, istihdam ve ihracat alanlarında ivmenin artırıldığını ifade etti.

Ekonomide elde edilen kazanımların yeni yılda reformlarla destekleneceğini dile getiren Erdoğan, sürdürülebilir büyüme vurgusu yaptı.

500 bin sosyal konut projesi

Pazartesi günü kuraları çekilen 500 bin sosyal konut projesine de değinen Erdoğan, projenin konut piyasasına etkisine dikkat çekti. Erdoğan, sosyal konutların kira fiyatlarındaki artışın dengelenmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Deprem bölgesi mesajı

Deprem bölgesindeki şehirlerin yeniden ayağa kaldırıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti. Erdoğan, yapılan çalışmaları eleştirenleri afet bölgesine davet ettiklerini dile getirdi.

Suriyelilerin gönüllü dönüşleri

Suriye’de savaşın sona ermesinin ardından gönüllü geri dönüşlerin hızlandığını belirten Erdoğan, bugüne kadar yaklaşık 600 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü söyledi. Erdoğan, Suriye’de huzurun kalıcı hale gelmesiyle bu sürecin daha da güçleneceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her koşulda Suriye’nin yanında olacağını vurgulayarak, güçlü bir Suriye’nin bölgeye önemli katkılar sunacağını kaydetti.

Gazze tepkisi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen Erdoğan, yaşananların unutulmayacağını belirtti. Erdoğan, İsrail’in uluslararası hukuk önünde hesap verene kadar bu konudaki tutumlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Terörsüz Türkiye süreci

Terörle mücadele sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, önemli bir eşiğin geride bırakıldığını söyledi. Cumhur İttifakı’nın bu süreçte çözüme odaklandığını belirten Erdoğan, sürecin yeni bir sayfa açacağını ifade etti.

Erdoğan, kurulacak komisyonun uzlaşı ruhuyla hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, sürecin siyasi çıkar hesaplarına kurban edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.