Çine Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ne yoğun ilgi

KÜLTÜR/SANAT/EDEBİYAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.11.2025 - 12:28, Güncelleme: 06.11.2025 - 12:28 269 kez okundu.
 

Çine Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ne yoğun ilgi

Çine Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, zeytincilik kültürünü tanıtmak ve yerel üreticileri desteklemek amacıyla geniş katılımla gerçekleştirildi
Çine Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, zeytincilik kültürünü tanıtmak, bölgesel üretimi güçlendirmek ve gastronomi turizmine katkı sağlamak amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlendi. Mutfak atölyeleri, söyleşiler, yarışmalar ve konserlerle zenginleşen etkinlik, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. ADÜ’den bilimsel katkı Festivalde Adnan Menderes Üniversitesi’ni (ADÜ) temsilen ADUZEYMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu, Prof. Dr. Saime Seferoğlu, Doç. Dr. Ersel Yılmaz, Prof. Dr. Mesut Kırmacı ve Prof. Dr. Engin Ertan farklı etkinliklerde yer aldı. Uzmanlar; zeytinyağı üretim teknolojileri, kalite standartları, zeytinyağında duyusal analiz ve sürdürülebilir tarım uygulamaları gibi konularda katılımcılara bilgi aktardı. Gastronomi ve üretici dostu etkinlik Festival, Aydın’ın tarımsal potansiyelini ön plana çıkarırken, yerel üreticiler ile akademik çevreler arasında iş birliğini de güçlendirdi. Katılımcılar, Ege’nin öne çıkan zeytin türlerinden Memecik zeytininin aromatik özelliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.
Çine Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, zeytincilik kültürünü tanıtmak ve yerel üreticileri desteklemek amacıyla geniş katılımla gerçekleştirildi

Çine Memecik Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, zeytincilik kültürünü tanıtmak, bölgesel üretimi güçlendirmek ve gastronomi turizmine katkı sağlamak amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlendi. Mutfak atölyeleri, söyleşiler, yarışmalar ve konserlerle zenginleşen etkinlik, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

ADÜ’den bilimsel katkı

Festivalde Adnan Menderes Üniversitesi’ni (ADÜ) temsilen ADUZEYMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu, Prof. Dr. Saime Seferoğlu, Doç. Dr. Ersel Yılmaz, Prof. Dr. Mesut Kırmacı ve Prof. Dr. Engin Ertan farklı etkinliklerde yer aldı.

Uzmanlar; zeytinyağı üretim teknolojileri, kalite standartları, zeytinyağında duyusal analiz ve sürdürülebilir tarım uygulamaları gibi konularda katılımcılara bilgi aktardı.

Gastronomi ve üretici dostu etkinlik

Festival, Aydın’ın tarımsal potansiyelini ön plana çıkarırken, yerel üreticiler ile akademik çevreler arasında iş birliğini de güçlendirdi.

Katılımcılar, Ege’nin öne çıkan zeytin türlerinden Memecik zeytininin aromatik özelliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.