Çiğli’de Tiyatro Haftası Başlıyor

İZMİR (HABER MERKEZİ ) - | 24.03.2026 - 12:35, Güncelleme: 24.03.2026 - 12:35 60 kez okundu.
 

Çiğli’de Tiyatro Haftası Başlıyor

Çiğli Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü dolu dolu bir programla kutlamaya hazırlanıyor. Tiyatroya gönül verenleri bir araya getirecek etkinlikler kapsamında, birbirinden özel oyunlar sanatseverlerle buluşacak.
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kapsayan etkinliklerle Çiğli’de sahne ışıkları bir hafta boyunca sönmeyecek. Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği bu özel program, hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap ederek tiyatronun birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koyacak. Perde “Orhan Veli” ile Açılıyor Tiyatro haftasının açılışı, 25 Mart Çarşamba günü saat 20.00’da Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleşecek. Tiyatro Mevzu tarafından sahnelenecek olan, Özgün Aytar’ın uyarlayıp yönettiği “Sizin İçin Orhan Veli” adlı oyun, edebiyat ve tiyatroyu harmanlayan özel bir deneyim sunacak. Gerilim Sahneye Taşınıyor Kutlamalar kapsamında 27 Mart Cuma günü saat 20.00’da yine Fakir Baykurt Salonu’nda sahnelenecek “Faldaki Cinayet” adlı oyun, Murat Sönmez’in yönetmenliğinde sahneye taşınacak. Sürükleyici kurgusuyla tiyatroseverleri gizem dolu bir hikayeye davet edecek. Minik Seyirciler de Unutulmadı Çiğli Belediyesi, çocukları da tiyatronun büyülü dünyasıyla buluşturuyor. 28 Mart Cumartesi günü saat 14.00’da Fakir Baykurt Salonu’nda sahnelenecek “Sihirli Kitap Curcuna Orman Ülkesi” adlı çocuk oyunu, renkli sahne performansıyla minik izleyicilere keyifli anlar yaşatacak. Oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini Üzeyir Tavuş üstleniyor. Başkan Yıldız’dan Davet Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, tiyatronun yalnızca bir sahne sanatı değil, aynı zamanda toplumun aynası olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; “Çiğli Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanında olmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Çünkü biliyoruz ki; sanatın olduğu yerde umut vardır, gelişim vardır, birlik ve dayanışma vardır. Bu özel hafta kapsamında sahne alacak tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için hazırlanan oyunla geleceğin sanatseverlerini yetiştirme yolunda önemli bir adım atıyoruz. Tiyatronun büyülü dünyasında bir araya geldiğimiz bu anlamlı günlerde, tüm vatandaşlarımızı salonlarımızı doldurmaya, bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum.”    
Çiğli Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü dolu dolu bir programla kutlamaya hazırlanıyor. Tiyatroya gönül verenleri bir araya getirecek etkinlikler kapsamında, birbirinden özel oyunlar sanatseverlerle buluşacak.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kapsayan etkinliklerle Çiğli’de sahne ışıkları bir hafta boyunca sönmeyecek. Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği bu özel program, hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap ederek tiyatronun birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koyacak.

Perde “Orhan Veli” ile Açılıyor

Tiyatro haftasının açılışı, 25 Mart Çarşamba günü saat 20.00’da Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleşecek. Tiyatro Mevzu tarafından sahnelenecek olan, Özgün Aytar’ın uyarlayıp yönettiği “Sizin İçin Orhan Veli” adlı oyun, edebiyat ve tiyatroyu harmanlayan özel bir deneyim sunacak.

Gerilim Sahneye Taşınıyor

Kutlamalar kapsamında 27 Mart Cuma günü saat 20.00’da yine Fakir Baykurt Salonu’nda sahnelenecek “Faldaki Cinayet” adlı oyun, Murat Sönmez’in yönetmenliğinde sahneye taşınacak. Sürükleyici kurgusuyla tiyatroseverleri gizem dolu bir hikayeye davet edecek.

Minik Seyirciler de Unutulmadı

Çiğli Belediyesi, çocukları da tiyatronun büyülü dünyasıyla buluşturuyor. 28 Mart Cumartesi günü saat 14.00’da Fakir Baykurt Salonu’nda sahnelenecek “Sihirli Kitap Curcuna Orman Ülkesi” adlı çocuk oyunu, renkli sahne performansıyla minik izleyicilere keyifli anlar yaşatacak. Oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini Üzeyir Tavuş üstleniyor.

Başkan Yıldız’dan Davet

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, tiyatronun yalnızca bir sahne sanatı değil, aynı zamanda toplumun aynası olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; “Çiğli Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanında olmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Çünkü biliyoruz ki; sanatın olduğu yerde umut vardır, gelişim vardır, birlik ve dayanışma vardır. Bu özel hafta kapsamında sahne alacak tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için hazırlanan oyunla geleceğin sanatseverlerini yetiştirme yolunda önemli bir adım atıyoruz. Tiyatronun büyülü dünyasında bir araya geldiğimiz bu anlamlı günlerde, tüm vatandaşlarımızı salonlarımızı doldurmaya, bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum.”

 

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.