Bayındır’da Nergis ve Kuru Çiçek Festivali Başlıyor

İZMİR (BÜLTEN) - MAİL ADRESİMİZE GÖNDERİLEN HABERLER | 23.01.2026 - 13:29, Güncelleme: 23.01.2026 - 13:29 319 kez okundu.
 

Bayındır’da Nergis ve Kuru Çiçek Festivali Başlıyor

Bayındır Turan Mahallesi’nde 5. Nergis ve Kuru Çiçek Festivali 31 Ocak-1 Şubat’ta başlıyor
Bayındır Belediyesi, Turan Mahallesi’nde düzenlenen “5. Nergis ve Kuru Çiçek Festivali” ile halkı iki gün boyunca kültür ve sanatla buluşturacak. Festival, 31 Ocak – 1 Şubat tarihlerinde nergis kokuları ve kuru çiçeklerin zarafeti eşliğinde gerçekleştirilecek. Festivalin Teması ve Açılış “Toprağın Bereketi, Emeğin Zarafeti” temasıyla gerçekleştirilecek festival, Turan Mahallesi’ni renkli etkinliklerle donatacak. 31 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’te yapılacak resmi açılış töreninde protokol konuşmaları ve halk dansları gösterileri yer alacak. İlk Gün Etkinlikleri Festivalin ilk gününde, merakla beklenen “Nergis ve Kuru Çiçek Güzeli Yarışması” düzenlenecek. Sokak sanatçıları, tahta bacak gösterileri ve yüz boyama etkinlikleri ile gün boyunca eğlence sürecek. Saat 16.00’da ünlü sanatçı Gökçe sahne alacak ve sevilen şarkılarını katılımcılarla paylaşacak. İkinci Gün Kültür ve Sanat Dolu 1 Şubat Pazar günü program saat 11.00’de halk oyunları gösterileriyle başlayacak. Gün boyu Balkan Bandosu, İZBB Duo Müzik, Ödemiş Belediyesi Bandosu ve Bayındır Kent Konseyi Kadın Ritim Grubu gibi ekipler sahne alacak. Festivalin finalinde ise saat 15.00’te Erolcan Atamer ile Rönesans Akademi Orkestrası müzikseverlerle buluşacak. Başkan Sakarsu’dan Davet Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, Turan Mahallesi’nin eşsiz atmosferinde gerçekleşecek festivalde tüm halkı davet ederek şöyle konuştu: “Nergis kokuları ve kuru çiçeklerin zarafeti eşliğinde unutulmaz bir hafta sonu sizleri bekliyor. Kültür, sanat ve eğlencenin bir araya geldiği bu geleneksel buluşmaya tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz.”
Bayındır Turan Mahallesi’nde 5. Nergis ve Kuru Çiçek Festivali 31 Ocak-1 Şubat’ta başlıyor

Bayındır Belediyesi, Turan Mahallesi’nde düzenlenen “5. Nergis ve Kuru Çiçek Festivali” ile halkı iki gün boyunca kültür ve sanatla buluşturacak. Festival, 31 Ocak – 1 Şubat tarihlerinde nergis kokuları ve kuru çiçeklerin zarafeti eşliğinde gerçekleştirilecek.


Festivalin Teması ve Açılış

“Toprağın Bereketi, Emeğin Zarafeti” temasıyla gerçekleştirilecek festival, Turan Mahallesi’ni renkli etkinliklerle donatacak. 31 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’te yapılacak resmi açılış töreninde protokol konuşmaları ve halk dansları gösterileri yer alacak.

İlk Gün Etkinlikleri

Festivalin ilk gününde, merakla beklenen “Nergis ve Kuru Çiçek Güzeli Yarışması” düzenlenecek. Sokak sanatçıları, tahta bacak gösterileri ve yüz boyama etkinlikleri ile gün boyunca eğlence sürecek. Saat 16.00’da ünlü sanatçı Gökçe sahne alacak ve sevilen şarkılarını katılımcılarla paylaşacak.

İkinci Gün Kültür ve Sanat Dolu

1 Şubat Pazar günü program saat 11.00’de halk oyunları gösterileriyle başlayacak. Gün boyu Balkan Bandosu, İZBB Duo Müzik, Ödemiş Belediyesi Bandosu ve Bayındır Kent Konseyi Kadın Ritim Grubu gibi ekipler sahne alacak. Festivalin finalinde ise saat 15.00’te Erolcan Atamer ile Rönesans Akademi Orkestrası müzikseverlerle buluşacak.

Başkan Sakarsu’dan Davet

Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, Turan Mahallesi’nin eşsiz atmosferinde gerçekleşecek festivalde tüm halkı davet ederek şöyle konuştu:

“Nergis kokuları ve kuru çiçeklerin zarafeti eşliğinde unutulmaz bir hafta sonu sizleri bekliyor. Kültür, sanat ve eğlencenin bir araya geldiği bu geleneksel buluşmaya tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.