Başkan Saygılı’dan öğrenciler için anlamlı buluşma
Başkan Saygılı’dan öğrenciler için anlamlı buluşma
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, devlet yurdunda kalan öğrencileri eşiyle birlikte evinde misafir etti ve yurt kapasitesini açıkladı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, devlet yurdunda kalan üniversite öğrencilerini evinde misafir etti. Saygılı, İzmir’deki KYK yurtlarında başvuru yapan her öğrencinin yerleştirildiğini ve toplamda 1.350 boş yatağın hala öğrencileri beklediğini açıkladı.
Başkan Saygılı öğrencileri evinde ağırladı
Yeni öğretim yılı başında Başkan Saygılı, eşi Şahika Saygılı ile birlikte Ege Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi’nden dört öğrenciyi evinde misafir etti. İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin İçelli de buluşmaya eşlik etti.
Öğrencilerle sohbet eden Başkan Saygılı, üniversite yıllarındaki anılarını paylaştı. Toplantıda öğrenciler, ders çalışma ve sosyal yaşam imkanları hakkında bilgi aldı.
İzmir’de KYK yurtları ve kapasite bilgisi
Başkan Saygılı, İzmir’de 42.472 kapasiteli KYK yurtlarının öğrencilere hizmet verdiğini belirtti. Yurt başvurusu yapan her öğrencinin yerleştirildiğini, başvuru yapamayan 1.000 öğrencinin ise misafir öğrenci olarak yurtlarda konakladığını söyledi.
Bayraklı’daki kız yurdunda 1.000, Balçova İnciraltı erkek yurdunda 200 ve Karabağlar’daki yurtlarda 150 olmak üzere toplam 1.350 boş yatağın hâlâ öğrencileri beklediğini aktardı.
Yurt imkanları ve öğrenci desteği
Yurtlar yalnızca barınma alanı değil; ders çalışma salonları, spor alanları, toplantı ve sosyal yaşam alanları ile ücretsiz internet hizmeti sunuyor. Öğrenciler, devletin sağladığı günlük 220 TL yemek desteği ile kahvaltı ve akşam yemeklerini ekstra ödeme yapmadan karşılayabiliyor.
Başkan Saygılı, bu imkanların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençliğe verdiği değer ve AK Parti hükümetlerinin öğrencilere hassasiyetinin somut göstergesi olduğunu vurguladı.
Gençlik ve gelecek vurgusu
Saygılı, “Gençlerimiz, yarının bilim insanı, girişimcisi, sanatçısı ve lideri olacaktır. Devletin şefkatli eliyle desteklenen öğrenciler, Türkiye’yi daha ileriye taşıyacaktır” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.