Başkan Mutlu’dan merkeze destek ve ziyaret
Başkan Mutlu’dan merkeze destek ve ziyaret
Konak Belediye Başkanı Mutlu, Ziya Zişan Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek üyelerle bir araya geldi
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Ziya Zişan Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Mutlu, merkezin üyeleriyle bir araya gelerek sosyal, kültürel ve sağlık odaklı hizmetleri değerlendirdi ve önerileri dinledi.
Başkan Mutlu’dan Merkez Ziyareti
Başkan Mutlu, merkezin 60 yaş üstü Konaklıların sağlıklı ve sosyal yaş almasına katkı sağladığını belirterek, “Her yaştan Konaklı komşumuzun mutluluğunu gözetiyoruz; istiyoruz ki ‘adil kent, eşit yurttaşlık’ sözümüz kentimizi kapsasın ve büyütsün. Bu sosyal ve katılımcı yerel yönetim anlayışımızın temel ilkesidir” dedi.
Merkezde hobi kursları, atölyeler ve etkinlikleri tek tek gezerek üyelerle sohbet eden Başkan Mutlu, talepleri birinci ağızdan aldı ve merkezin geliştirilmesi için önerileri değerlendirdi.
Üyeler Merkezin Hayatlarına Katkısını Anlattı
Merkez üyeleri de deneyimlerini paylaştı:
Hatice Erdoğan: “Buraya geldiğimden beri antidepresanları bıraktım, yaşamım kolaylaştı. Kurslara katılarak hayatın içinde oluyorum.”
Suat Ertaş: “Akıllı Telefon Kullanımı kursu sayesinde kendi işimi bağımsız yapabiliyorum. Kurs hayatımızda çok şey değiştirdi.”
Mevlüd Asan: “Merkez sayesinde kahveye gitmekten kurtuldum. Bilgisayar ve akıllı telefon kurslarına gidiyorum.”
Merkezde Sunulan Hizmetler
Ziya Zişan Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi, 60 yaş üstü, sağlıklı ve öz bakımını yerine getirebilen Konaklılara yönelik 23 branşta hizmet sunuyor.
Hizmetler arasında:
Hobi kursları ve atölyeler (Tezhip, Çini, Latin Dansları, Halk Oyunları, Bilgisayar, Akıllı Telefon Kullanımı, Yağlı/Sulu Boya Resim, Fotoğrafçılık, Örgü, Yazarlık, Makrome ve Kösele Çanta Yapımı, Diksiyon, Satranç, İngilizce, Ev Aksesuarları Yapımı, Heykel, Kilim Dokuma, Yoga)
Psikolojik danışmanlık ve sağlık eğitimleri (Alzheimer 1. evre, menopoz, andropoz, osteoporoz, meme kanseri, beslenme)
Sosyal etkinlikler: Doğa yürüyüşleri, sergi ve müze gezileri
Üretilen el işi ürünler (atkı, bere, çanta, kazak, eldiven) Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki köy okullarına düzenli olarak gönderiliyor.
Merkeze Ulaşım ve Kayıt
Merkeze, 60 yaş üstü tüm Konaklılar başvurabiliyor. Merkez Halil Rıfat Paşa Caddesi No: 380’de hizmet veriyor ve ESHOT 21 No’lu otobüs hattıyla kolayca ulaşılabiliyor. Detaylı bilgi için (0232) 445 43 20 numaralı telefondan başvuru yapılabiliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

