Bakan Şimşek’ten ihracatçılara finansman müjdesi

FİNANS/EKONOMİ (HABER MERKEZİ ) - | 25.10.2025 - 17:47, Güncelleme: 25.10.2025 - 17:47 363 kez okundu.
 

Bakan Şimşek’ten ihracatçılara finansman müjdesi

Bakan Şimşek, reeskont kredi limitlerini 15 kat artırdıklarını ve yabancı para limitini 1 milyar dolara çıkardıklarını duyurdu. Eximbank ile ihracatçılara destek büyüyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla reeskont kredi limitlerinin artırıldığını açıkladı. Günlük limitler program döneminde 300 milyon liradan 4,5 milyar liraya yükseltildi, yabancı para reeskont limiti ise 1 milyar dolara çıkarıldı. Reeskont Kredilerinde Büyük Artış Bakan Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, reeskont kredilerinin piyasa faizinin yaklaşık yarısı maliyetle kullandırıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Reeskont kredileri, günlük limitini program döneminde 300 milyon liradan 4,5 milyar liraya 15 kat yükselttik.” “Yabancı para reeskont toplam limiti 1 milyar dolara çıkarıldı.” Eximbank’ın Sermaye ve Destek Artışı Şimşek, Eximbank’ın sermayesinin 5 kattan fazla artışla 88,4 milyar liraya ulaştığını ve bu yıl toplamda ihracatçılara 53 milyar dolar destek sağlanmasının beklendiğini kaydetti. İhracatçılara Finansman Kolaylığı Bakanın açıklamalarına göre yapılan düzenlemeler, ihracatçıların finansmana daha kolay erişmesini sağlayacak ve günlük limitlerin artırılmasıyla ihracat süreçlerinde maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor.
Bakan Şimşek, reeskont kredi limitlerini 15 kat artırdıklarını ve yabancı para limitini 1 milyar dolara çıkardıklarını duyurdu. Eximbank ile ihracatçılara destek büyüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla reeskont kredi limitlerinin artırıldığını açıkladı. Günlük limitler program döneminde 300 milyon liradan 4,5 milyar liraya yükseltildi, yabancı para reeskont limiti ise 1 milyar dolara çıkarıldı.


Reeskont Kredilerinde Büyük Artış

Bakan Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, reeskont kredilerinin piyasa faizinin yaklaşık yarısı maliyetle kullandırıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Reeskont kredileri, günlük limitini program döneminde 300 milyon liradan 4,5 milyar liraya 15 kat yükselttik.”

“Yabancı para reeskont toplam limiti 1 milyar dolara çıkarıldı.”

Eximbank’ın Sermaye ve Destek Artışı

Şimşek, Eximbank’ın sermayesinin 5 kattan fazla artışla 88,4 milyar liraya ulaştığını ve bu yıl toplamda ihracatçılara 53 milyar dolar destek sağlanmasının beklendiğini kaydetti.

İhracatçılara Finansman Kolaylığı

Bakanın açıklamalarına göre yapılan düzenlemeler, ihracatçıların finansmana daha kolay erişmesini sağlayacak ve günlük limitlerin artırılmasıyla ihracat süreçlerinde maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.