Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı
Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı
Aliağa’da Dünya Engelliler Günü, farkındalık temalı etkinliklerle kutlandı; özel öğrencilerden gösteriler, yürüyüş ve sergilerle gün renklendi
Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, farkındalık temalı programlarla kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerde özel öğrencilerin gösterileri, sergiler ve yürüyüşler yer aldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Etkinliği
Etkinlik, Aliağa Belediyesi Meclis Salonu ve Engelsiz Kafe’de düzenlendi. Programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Ali Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, emniyet ve jandarma yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, “Engellilik bir eksiklik değil, hayatın insana yüklediği farklı bir imtihandır. Engelsiz geleceği omuz omuza inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Özel Öğrencilerin Gösterileri
Etkinlikte özel eğitim öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ve “Engel Olma, Destek Ol” başlıklı video gösterimi büyük beğeni topladı. Katılımcılar, farkındalık yürüyüşü kapsamında Engelsiz Kafe’ye geçti. Burada el sanatları ve resim sergisi açıldı, palyaço gösterisi ve müzik performansları ile program devam etti.
Engelliler Derneği’nin Etkinliği
Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Musa Pala, “Bu toplumda biz de varız. Tek istediğimiz, engellilerin günlük yaşama daha fazla katılmasını sağlamak” dedi. Program, tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi ile sona erdi.
Belediye ve Kaymakam’dan Mesaj
Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bugün hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz hem de dernek etkinliklerinde bir araya geldik. Biz hep birlikte güçlüyüz” dedi.
Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ise engelli bireylerin toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, “Birliktelik ve dayanışma, engelli bireylerin yaşam kalitesini artıracaktır” ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

