AK Partili Çankırı’dan İzmir Büyükşehire çağrı: "Yetkiyi verin ihmale son verelim"

SİYASET/POLİTİKA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.09.2025 - 12:13, Güncelleme: 16.09.2025 - 11:09 248 kez okundu.
 

AK Partili Çankırı’dan İzmir Büyükşehire çağrı: "Yetkiyi verin ihmale son verelim"

AK Partili Çankırı’dan İzmir Büyükşehire çağrı: "Yetkiyi verin ihmale son verelim"
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Aliağa’da İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan altyapı yetki talebinin ardından, Çanakkale–Yeni Foça arasındaki yol için de yetki devrini gündeme taşıdı. Çankırı, "Aliağa hazır, yetkiyi verin; hem altyapı hem yol çilesi sona ersin" diye konuştu.Aliağa’da çeşitli temaslarda bulunan AK Partili Çankırı, Belediye Başkanı Serkan Acar ile bir araya geldi. Görüşmede ilçenin kangrene dönüşen altyapı ve ulaşım sorunları masaya yatırıldı. Başkan Acar, özellikle turistik Yeni Şakran’ın yıllardır çözülemeyen kanalizasyon meselesine dikkat çekerek İZSU’dan resmi yetki devri istediklerini ve sürecin takipçisi olduklarını belirtti. Milletvekili Çankırı ise, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 15 yıldır tek bir çivi çakmadığını vurgulayarak Çanakkale–Yeni Foça arasındaki yaklaşık 4 kilometrelik yolun bakım ve onarımı için de yetki istedi. Çankırı, "Tek gidiş–tek geliş kullanılan bu yol, ağır tonajlı kamyonlardan Çakmaklı-Horoz Gediği- Kozbeyli ve Gencerli’den Aliağa’ya gitmek isyen öğrenci servislerine kadar binlerce aracın can güvenliğini tehdit ediyor. Çukurlarla dolu yol adeta ‘kazaya davetiye’ çıkarıyor" dedi."Ateş bacayı sardıktan sonra çözüm aranmaz"Büyükşehir yönetimini "sorunları halının altına süpürmekle" eleştiren Çankırı şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşımızın canı her gün bu yolda pamuk ipliğine bağlıyken, 15 yıldır tek bir adım atmayan bir belediye var. Eğer İzmir Büyükşehir bu yolu yapamıyorsa, bahaneyi bir kenara bırakıp yetkiyi derhal Aliağa Belediyesi’ne devretsin. Biz hazırız. Yetkiyi verin ihmale son verelim. İzmir halkı hizmet beklerken, Büyükşehir’in işi ağırdan alması ‘ateş bacayı sardıktan sonra’ çözüm aramaktır. Bu anlayışı kabul etmiyoruz. İzmir’in her ilçesinde sorunlar dağ gibi yığılmış. Ne yazık ki Büyükşehir çözüm üretmek yerine sürekli mazeret üretiyor."
AK Partili Çankırı’dan İzmir Büyükşehire çağrı: "Yetkiyi verin ihmale son verelim"
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Aliağa’da İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan altyapı yetki talebinin ardından, Çanakkale–Yeni Foça arasındaki yol için de yetki devrini gündeme taşıdı. Çankırı, "Aliağa hazır, yetkiyi verin; hem altyapı hem yol çilesi sona ersin" diye konuştu.
Aliağa’da çeşitli temaslarda bulunan AK Partili Çankırı, Belediye Başkanı Serkan Acar ile bir araya geldi. Görüşmede ilçenin kangrene dönüşen altyapı ve ulaşım sorunları masaya yatırıldı. Başkan Acar, özellikle turistik Yeni Şakran’ın yıllardır çözülemeyen kanalizasyon meselesine dikkat çekerek İZSU’dan resmi yetki devri istediklerini ve sürecin takipçisi olduklarını belirtti. Milletvekili Çankırı ise, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 15 yıldır tek bir çivi çakmadığını vurgulayarak Çanakkale–Yeni Foça arasındaki yaklaşık 4 kilometrelik yolun bakım ve onarımı için de yetki istedi. Çankırı, "Tek gidiş–tek geliş kullanılan bu yol, ağır tonajlı kamyonlardan Çakmaklı-Horoz Gediği- Kozbeyli ve Gencerli’den Aliağa’ya gitmek isyen öğrenci servislerine kadar binlerce aracın can güvenliğini tehdit ediyor. Çukurlarla dolu yol adeta ‘kazaya davetiye’ çıkarıyor" dedi.

"Ateş bacayı sardıktan sonra çözüm aranmaz"
Büyükşehir yönetimini "sorunları halının altına süpürmekle" eleştiren Çankırı şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşımızın canı her gün bu yolda pamuk ipliğine bağlıyken, 15 yıldır tek bir adım atmayan bir belediye var. Eğer İzmir Büyükşehir bu yolu yapamıyorsa, bahaneyi bir kenara bırakıp yetkiyi derhal Aliağa Belediyesi’ne devretsin. Biz hazırız. Yetkiyi verin ihmale son verelim. İzmir halkı hizmet beklerken, Büyükşehir’in işi ağırdan alması ‘ateş bacayı sardıktan sonra’ çözüm aramaktır. Bu anlayışı kabul etmiyoruz. İzmir’in her ilçesinde sorunlar dağ gibi yığılmış. Ne yazık ki Büyükşehir çözüm üretmek yerine sürekli mazeret üretiyor."

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.