Ak Partili Bursalı “Kadınların kurduğu kooperatifler toplumsal dönüşümün örneğidir”

SİYASET/POLİTİKA (HABER MERKEZİ ) - | 21.12.2025 - 17:47, Güncelleme: 22.12.2025 - 14:55 610 kez okundu.
 

Ak Partili Bursalı “Kadınların kurduğu kooperatifler toplumsal dönüşümün örneğidir”

Ak Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Dünya Kooperatifçilik Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Birleşmiş Milletler’in 2025 yılını kooperatifçilik günü ilan etmesinin ardından, başta Türkiye’de olmak üzere dünyanın her yerinde kooperatif konulu etkinlikler gerçekleştirildi.  21 Aralık’ın Dünya Kooperatifçilik Günü olarak kutlanmasının ardından bu yıl özelinde pek çok önemli açıklamalar gerçekleştirildi.  Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, X hesabından Dünya Kooperatifçilik Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bursalı’nın paylaşımında kadın vurgusu gözden kaçmadı.  X hesabından yaptığı paylaşımda Bursalı “Kooperatifçilik; kadın emeğinin görünür olduğu, dayanışmanın kurumsallaştığı, birlikte üretmenin ve birlikte güçlenmenin en güçlü yoludur. Kadınların kurduğu ve yaşattığı kooperatifler; yalnızca ekonomik bir model değil, aynı zamanda eşitliğin, adaletin ve toplumsal dönüşümün de güçlü birer örneğidir. Evden tarlaya, atölyeden pazara uzanan bu emek yolculuğunda söz sahibi olan, emeğini dayanışmayla büyüten, yerelden kalkınmayı mümkün kılan tüm kadın kooperatiflerini ve kooperatif emekçisi kadınları saygıyla selamlıyorum. Dünya Kooperatifçilik Günü kutlu olsun” kelimelerini kullandı.   
Ak Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Dünya Kooperatifçilik Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler’in 2025 yılını kooperatifçilik günü ilan etmesinin ardından, başta Türkiye’de olmak üzere dünyanın her yerinde kooperatif konulu etkinlikler gerçekleştirildi. 

21 Aralık’ın Dünya Kooperatifçilik Günü olarak kutlanmasının ardından bu yıl özelinde pek çok önemli açıklamalar gerçekleştirildi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, X hesabından Dünya Kooperatifçilik Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bursalı’nın paylaşımında kadın vurgusu gözden kaçmadı. 

X hesabından yaptığı paylaşımda Bursalı “Kooperatifçilik; kadın emeğinin görünür olduğu, dayanışmanın kurumsallaştığı, birlikte üretmenin ve birlikte güçlenmenin en güçlü yoludur. Kadınların kurduğu ve yaşattığı kooperatifler; yalnızca ekonomik bir model değil, aynı zamanda eşitliğin, adaletin ve toplumsal dönüşümün de güçlü birer örneğidir. Evden tarlaya, atölyeden pazara uzanan bu emek yolculuğunda söz sahibi olan, emeğini dayanışmayla büyüten, yerelden kalkınmayı mümkün kılan tüm kadın kooperatiflerini ve kooperatif emekçisi kadınları saygıyla selamlıyorum. Dünya Kooperatifçilik Günü kutlu olsun” kelimelerini kullandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.