10 Ocak’ta AASSM’de sanat ve basın buluşması
10 Ocak’ta AASSM’de sanat ve basın buluşması
Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nın ödül töreni, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde AASSM’de düzenlenirken geceye müzik ve sanat damga vurdu
İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile Konak Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışmasının ödül töreni, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleştirildi. Tören, sanat ve müziğin buluştuğu görkemli bir geceye sahne oldu.
AASSM’de gazeteciler günü buluşması
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen yarışmanın ödül töreni, İzmir’in kültür ve sanat yaşamının önemli adreslerinden AASSM’de yapıldı. Törene;
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan,
CHP İzmir İl Başkan Vekili Murat Aydın,
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu,
Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay,
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç,
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi,
çok sayıda gazeteci ve meslek temsilcisi katıldı.
“Ölen Gazzeli çocukların sesi”
Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, gazetecilerin baskılar, ekonomik sorunlar ve haber özgürlüğüne yönelik kısıtlamalarla zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Buna rağmen gazeteciliğin hakikati arama mücadelesinin süreceğini vurgulayan Gappi, yarışmanın bu yılki temasının “Savaşta ve Barışta Çocuk – Duy Sesimi” olduğunu hatırlattı.
Gappi, yarışmanın özellikle Gazze’de yaşamını yitiren çocukların sesi ve isyanı olduğunu belirterek, savaşın en ağır bedelini çocukların ödediğine dikkat çekti.
“Yaşananlar unutulmamalı”
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise konuşmasında savaş karşıtı duruşunu vurguladı. Mutlu, dünyadaki savaşların çocuklar üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, yaşanan acıların ve kayıpların unutulmaması gerektiğini söyledi.
Ödüller sahiplerine verildi
Yarışmada;
Birincilik ödülü Mehmet Kahraman’a,
İkincilik ödülü Muhammet Şengöz’e,
Üçüncülük ödülü Mustafa Kurmalı’ya verildi.
Jüri özel ödüllerini kazanan karikatüristler ise plaketlerini Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay ve meslek büyüklerinin elinden aldı.
“Mikis Theodorakis ile Yüzyıl” konseri
Gecede ayrıca, sanat hayatının 30. yılını kutlayan İzmirli sanatçı Evrim Ateşler, Mikis Theodorakis’in doğumunun 100. yılına özel hazırladığı “Mikis Theodorakis ile Yüzyıl” konseriyle sahne aldı. Ateşler, piyanonun başında Theodorakis’in yaşam öyküsünü ve müzik yolculuğunu anlatarak eserlerini seslendirdi.
233 eser yarıştı
Bu yıl yarışmaya 120 karikatürist 233 eserle katıldı. Yarışmada ayrıca;
Konak Belediyesi Özel Ödülü Yüksel Can’a,
Jüri Özel Ödülü Önder Önerbay’a,
İGC Özel Ödülü Hikmet Çil’e verildi.
Gazeteci Fatih Altaylı portresinin konu alındığı yarışmada Mustafa Bora Portre Özel Ödülü Musa Keklik, Halit Kurtulmuş ve Serhat Kurt’a; Karikatür Sanatına Katkı Ödülü ise Eray Özbek’e layık görüldü.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

