Türkiye’nin 2024 yılında 6,1 milyar dolarlık yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatının yüzde 22’sini gerçekleştiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB), ihracatını artırmak amacıyla tarıma dayalı organize sanayi bölgelerine (TDİOSB) yatırım fırsatlarını araştırıyor. Mart ve Nisan aylarında yaşanan dolu ve don gibi olumsuz hava koşullarının ardından üretimin örtü altına kaydırılması gerektiğine inanan birlik, bu doğrultuda örtü altı üretim olanaklarını gündemine aldı.

Banaz TDİOSB’de büyük potansiyel

EYMSİB Başkanı Hayrettin Uçak ve yönetim kurulu üyeleri, Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş’ın daveti üzerine Banaz ilçesinde kurulması planlanan 2 bin 352 dekar büyüklüğündeki Banaz Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni yerinde inceledi. Projede 1500 dönüm üretim, 200 dönüm işletme alanı ve kalan bölümlerde sosyal donatıların yer alacağı ifade edildi. OSB’ye 7 km mesafede bulunan jeotermal kaynak, üretim için önemli bir destek sağlayacak.

Uşak Ticaret Ve Sanayi Odası

Çerçioğlu’nun Aile Şirketinde İşçiler Ayakta: “İnsanca Ücret İstiyoruz”
Çerçioğlu’nun Aile Şirketinde İşçiler Ayakta: “İnsanca Ücret İstiyoruz”
İçeriği Görüntüle

“Tarıma dayalı OSB’ler ihracat hedefini destekleyecek”

Uçak, iklim koşullarının örtü altı üretimi zorunlu kıldığını belirterek, “Banaz TDİOSB coğrafi konumu ve lojistik avantajlarıyla yatırımcılar için cazip. Türkiye, yaş meyve sebze ihracatında 10 milyar dolar hedefine tarıma dayalı ihtisas OSB’ler sayesinde ulaşacak” dedi.

Rekor verimlilik potansiyeli

Yakın çevredeki seralarda dekarda 55 ton ürün alınabildiğini aktaran Uçak, “Seralarda dekarda 55 ton domates üretimi yüksek bir verimlilik göstergesi. Banaz TDİOSB, dengeli iklimi ve verimlilik potansiyeliyle yatırımcıların yüzünü güldürecek” diye konuştu.

Banaz Tdi̇osb

Uşak’ta yoğun program

Heyet, Uşak Valisi’ni ziyaretin ardından Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda Banaz TDİOSB bilgilendirme toplantısına katıldı. Daha sonra Banaz Belediye Başkanı ve İl Özel İdaresi yetkililerinin rehberliğinde OSB arazisi gezildi. İnceleme gezisine EYMSİB Başkanı Hayrettin Uçak, Başkan Yardımcıları Cengiz Balık, Murat Ödül, Yönetim Kurulu Üyeleri Türkmen Türkmenoğlu, Martin Sanford, Mehmet Kırıcı, Kenan Unat, Tolga Selim Kağan, Vildan Akgedik Kılınç, Sadık Demircan, DK Üyesi Ahmet Kaymaz, iş insanları İlyas Özvarış, Şahip Akbaş, Mehmet Aksoy, Ramazan Erişti ile EİB Genel Sekreter Yardımcısı Serap Ünal katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ