Ege Üniversitesinin projeleri katma değere dönüşmeye devam ediyor

EĞİTİM 15.04.2025 - 10:35, Güncelleme: 15.04.2025 - 10:35 499 kez okundu.
 

Ege Üniversitesinin projeleri katma değere dönüşmeye devam ediyor

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan “Üniversitelerin Patent ve Faydalı Model Performansı Raporu” yayımlandı.
Yayımlanan rapora göre Ege Üniversitesi, patent başvuru sayısında, 495 başvuru ile devlet üniversiteleri arasında üçüncü sırada yer aldı. EÜ ayrıca en fazla tescil belgesine sahip üniversiteler sıralamasında 109 tescil belgesi ile devlet üniversiteleri arasında dördüncü oldu. Ar- Ge ve inovasyon öncelikli çalışmalarla ekonomiye katma değer üreten projeler ürettiklerini ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, sağlık temalı bir araştırma üniversitesi olarak Ege Üniversitesinde yürütülen bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinden duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar, çeşitli kurumlarca hazırlanan raporlara da olumlu şekilde yansımaya devam ediyor. Türk Patent ve Marka Kurumunun hazırladığı rapora göre devlet üniversiteleri arasında en fazla patent başvurusu yapan üçüncü üniversite konumunda yer alıyoruz. Bununla birlikte tescil belgesi sayısında da dördüncü sıradayız. Üniversitemizde yarattığımız bilim üretme iklimi neticesinde oluşturduğumuz üretim kültürü, meyvelerini vermeye devam ediyor. Üniversitemizin eğitim-öğretim ve Ar-Ge dâhil tüm faaliyetlerinde ortaya koyduğumuz bu dönüşüm seferberliği, sanayi iş birliklerine dönüşüyor, bu iş birlikleri neticesinde de faydalı modeller toplumun hizmetine kazandırılıyor” dedi. Prof. Dr. Budak, “Ülkemizin kalkınma hamlesine yapılacak her türlü katkının öneminin farkındayız. Bizler, Ege Üniversitesi olarak bilgiyi,  sanayi ve üniversite iş birliği içerisinde üretebileceğimize; teknolojiyi de bu yöntemle geliştirerek ülke ekonomimize ciddi katkılar sunabileceğimize yürekten inanıyoruz. Patent ve ürün odaklı araştırmalarla hem bilim dünyasına hem ekonomiye hem de içinde bulunduğumuz topluma katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu nedenle Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için son derece ehemmiyet arz eden bu başarıda emeği geçen tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Devlet üniversiteleri arasında patent başvuru sayısında üçüncü, tescil belgesi sayısında dördüncü olan Ege Üniversitesi, 100 akademisyen başına düşen patent başvuru sayısında 1,9 ile beşinci sırada yer alırken başvuru başına düşen akademisyen sayısında ilk onda yer buldu.       Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan “Üniversitelerin Patent ve Faydalı Model Performansı Raporu” yayımlandı.

Yayımlanan rapora göre Ege Üniversitesi, patent başvuru sayısında, 495 başvuru ile devlet üniversiteleri arasında üçüncü sırada yer aldı. EÜ ayrıca en fazla tescil belgesine sahip üniversiteler sıralamasında 109 tescil belgesi ile devlet üniversiteleri arasında dördüncü oldu.

Ar- Ge ve inovasyon öncelikli çalışmalarla ekonomiye katma değer üreten projeler ürettiklerini ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, sağlık temalı bir araştırma üniversitesi olarak Ege Üniversitesinde yürütülen bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinden duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar, çeşitli kurumlarca hazırlanan raporlara da olumlu şekilde yansımaya devam ediyor. Türk Patent ve Marka Kurumunun hazırladığı rapora göre devlet üniversiteleri arasında en fazla patent başvurusu yapan üçüncü üniversite konumunda yer alıyoruz. Bununla birlikte tescil belgesi sayısında da dördüncü sıradayız. Üniversitemizde yarattığımız bilim üretme iklimi neticesinde oluşturduğumuz üretim kültürü, meyvelerini vermeye devam ediyor. Üniversitemizin eğitim-öğretim ve Ar-Ge dâhil tüm faaliyetlerinde ortaya koyduğumuz bu dönüşüm seferberliği, sanayi iş birliklerine dönüşüyor, bu iş birlikleri neticesinde de faydalı modeller toplumun hizmetine kazandırılıyor” dedi.

Prof. Dr. Budak, “Ülkemizin kalkınma hamlesine yapılacak her türlü katkının öneminin farkındayız. Bizler, Ege Üniversitesi olarak bilgiyi,  sanayi ve üniversite iş birliği içerisinde üretebileceğimize; teknolojiyi de bu yöntemle geliştirerek ülke ekonomimize ciddi katkılar sunabileceğimize yürekten inanıyoruz. Patent ve ürün odaklı araştırmalarla hem bilim dünyasına hem ekonomiye hem de içinde bulunduğumuz topluma katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu nedenle Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için son derece ehemmiyet arz eden bu başarıda emeği geçen tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Devlet üniversiteleri arasında patent başvuru sayısında üçüncü, tescil belgesi sayısında dördüncü olan Ege Üniversitesi, 100 akademisyen başına düşen patent başvuru sayısında 1,9 ile beşinci sırada yer alırken başvuru başına düşen akademisyen sayısında ilk onda yer buldu.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.