Efes Selçuk Belediyesi, kadınların ve çocukların karşı karşıya kaldığı şiddet türlerine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla belediye çalışanlarına yönelik önemli bir seminer düzenledi. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seminere, Tire Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Sibel Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Yılmaz, kadına yönelik şiddetin tanımı, şiddet türleri, kadınlar üzerindeki psikolojik etkiler ve başvuru mekanizmaları hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

“Romantizm Adı Altında Israrlı Takip Olabilir”

Sibel Yılmaz, 6284 Sayılı Kanun çerçevesinde kadına yönelik şiddetin yalnızca fiziksel değil, psikolojik, ekonomik, cinsel, dijital ve ısrarlı takip gibi birçok biçimde karşımıza çıktığını belirtti. Özellikle ısrarlı takibin fark edilmesinin zor olduğuna değinen Yılmaz, şunları söyledi:

“Bir kadının bulunduğu yerin izlenmesi, davetsiz ziyaretler ya da sürekli mesaj ve çiçek göndermek romantik gibi görünse de bu davranışlar ısrarlı takip kapsamına giriyor.”

Şiddetin Kadınlar Üzerindeki Etkileri Anlatıldı

Seminerde, şiddetin kadınların yaşamına etkisi de detaylandırıldı. Psikolojik etkiler arasında; suçluluk hissi, yalnızlık, değersizlik duygusu, yeme bozuklukları, istismar algısının kaybı ve madde bağımlılığı gibi ciddi sonuçlara dikkat çekildi.

Yılmaz ayrıca, şiddet gören kadınların üretkenliğinin azaldığını, bu durumun toplumsal kalkınmayı da olumsuz etkilediğini ifade etti.

Ödemiş’te “Engel Tanımayan Bahar Şenliği” Coşkusu
Ödemiş’te “Engel Tanımayan Bahar Şenliği” Coşkusu
İçeriği Görüntüle

Kadınların Başvurabileceği Kurumlar

Şiddete uğrayan kadınların yardım alabileceği kurumlar arasında şunlar sıralandı:

  • ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri)
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlükleri
  • ALO 183 İletişim Hattı
  • Sosyal Hizmet Merkezleri
  • Polis ve jandarma karakolları
  • Cumhuriyet Başsavcılıkları
  • Aile Mahkemeleri
  • Hastaneler

Keskin: “Toplumun Her Kesimi Bilinçlenmeli”

Seminere katılan Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, kadına yönelik şiddete karşı farkındalığın artırılmasının toplumsal dönüşüm açısından önemli olduğunu belirterek, “Toplumun her kesiminin bilinçlenmesi gerekiyor. Bu değerli katkıları için Sibel Yılmaz’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN