Malta bayraklı kruvaziyer gemisi Mein Schiff 5, sabah saatlerinde 2 bin 749 yolcusu ve 921 kişilik mürettebatıyla Muğla’nın Marmaris ilçesine ulaştı. Dev gemi, Marmaris Gümrüklü Limanı’na başarıyla yanaştı.
Rodos’tan Marmaris’e
Yaklaşık 295 metre uzunluğunda ve 36 metre genişliğindeki Mein Schiff 5, rotasını Yunanistan’ın Rodos adasından Türkiye’ye çevirdi. Marmaris Limanı’na demir atan gemi, bölgeye hem ekonomik hem de kültürel katkı sundu.
Turistler çarşıya ve tarihi bölgelere akın etti
Gümrük işlemlerinin ardından büyük bölümü Almanya vatandaşı olan yolcular gemiden indi. Turistler, Marmaris’in simgelerinden biri olan Kaleiçi’ni ve Yat Limanı çevresini gezdi. Aynı zamanda Marmaris Çarşısı’nda alışveriş yapan yolcular, esnafa hareketlilik kazandırdı.
Bazı turistler ise kültür turları kapsamında ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeyi tercih etti.
Santorini’ye doğru yola çıkacak
Turistlerin ziyaretlerinin ardından Mein Schiff 5’in akşam saatlerinde Yunanistan’ın popüler turizm destinasyonlarından Santorini Limanı’na hareket etmesi bekleniyor.
Marmaris Limanı yetkilileri, sezon boyunca benzer büyüklükteki birçok yolcu gemisinin ilçeye demir atacağını belirtti.