Bayraklı Belediyesi'ne bağlı BAY-BEL A.Ş.'de yapılan yönetim kurulu başkanlığı ataması kamuoyunda ve siyasette yankı uyandırdı. Kocaeli'de yaşayan Endüstri Mühendisi Kadir Nozoğlu’nun İzmir merkezli belediye şirketinin başına getirilmesi, AK Parti cephesinden sert eleştirilere neden oldu. Nozoğlu'nun aylardır belediyeye danışmanlık hizmeti verdiği ortaya çıkarken, konuyla ilgili belediyeden henüz bir açıklama yapılmadı.
AK Parti: “Bu atamanın gerekçesi nedir?”
Bayraklı Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında gündeme gelecek olan atama, AK Parti Grubu’nun tepkisini çekti. Grup Başkanvekili Emre Demir, milyonlarca liralık bütçeye sahip BAY-BEL A.Ş.'nin başına İzmir'de ikamet etmeyen bir ismin atanmasının kamu yararıyla bağdaşmadığını savundu.
Demir, “İkametinin bile İzmir’de bulunmayan Kadir Nozoğlu’nun BayBel şirketinin başına getirilmesinin altına yatan nedeni merak ediyoruz. Hangi saiklerle hem danışmanlık ücreti alıyor hem de yönetim kurulu başkanı yapılıyor? Kendisinin belediyede verdiği talimatların da huzursuzluk yarattığını duyuyoruz” dedi.
“Kadir Nozoğlu kimdir?” sorusu gündemde
Siyasi tartışmalar sürerken gözler atamanın başındaki isme çevrildi. Kadir Nozoğlu, 2022 yılında “Value Akademi Danışmanlık” isimli firmasını kurarak danışmanlık sektörüne adım atmış bir endüstri mühendisi. Öncesinde ise üretim ve yöneticilik alanlarında görev aldı.
2015-2020: ASAŞ Alüminyum – Yalın Üretim Yöneticisi
2020-2022: EKU Fren Kampana – Talaşlı İmalat Müdürü
2022-: Value Akademi – Kurucu ve Danışman
Bu özgeçmişe rağmen İzmir dışındaki bir ismin Bayraklı’daki bir belediye iştirakine atanması, siyasi çevreler ve yerel kamuoyunda soru işaretlerine yol açtı.
“Talimatları tepki topluyor” iddiası
Emre Demir, Nozoğlu’nun belediye içindeki rolüne de dikkat çekti. “Kadir denilen arkadaş masa ve sandalyelerin yerini değiştirterek olur olmadık talimatlarla maaş alıyor. Belediyedeki birçok görevli bu müdahalelerden rahatsız” diyerek yöneltilen eleştirilerin kapsamını genişletti.
Belediye sessizliğini koruyor
Tüm bu gelişmelere karşın Bayraklı Belediyesi’nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Atamanın hangi kriterlerle yapıldığı, danışmanlık hizmeti karşılığında ödenen ücretin miktarı ve yönetim kurulu başkanlığındaki yetkiler halen netlik kazanmış değil.