Üreten Kütüphanelerin Bilinmeyen Dünyası Paneli Karabağlar’da Düzenlendi

EGE HABERLERİ 09.04.2025 - 14:25, Güncelleme: 09.04.2025 - 14:52 294 kez okundu.
 

Üreten Kütüphanelerin Bilinmeyen Dünyası Paneli Karabağlar’da Düzenlendi

Karabağlar Belediyesi ve TKD İzmir Şubesi, 61. Kütüphane Haftası kapsamında "Üreten Kütüphanelerin Bilinmeyen Dünyası" adlı panel düzenledi. Panelde, çocuk kütüphanelerinin geleceği ve eğitimdeki rolü tartışıldı.
Haber ege: Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde Karabağlar Belediyesi ve Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) İzmir Şubesi iş birliğiyle "Üreten Kütüphanelerin Bilinmeyen Dünyası" adlı panel düzenlendi. Etkinlik, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü TKD İzmir Şube Başkanı Hatice Gümüş üstlendi. Panelin ana temasını, özellikle çocuk kütüphanelerinin eğitimdeki rolü, teknolojik dönüşümle değişen işlevleri ve çocuklara kitap sevgisinin kazandırılması oluşturdu. Konuşmalarda, kütüphanelerin sadece kitap okuma alanları olmadığının, aynı zamanda üretim, yaratıcılık ve özgüvenin geliştiği yaşam alanları olduğunun altı çizildi. Çocuk Kütüphanelerinin Geleceği Konuşuldu İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nilay Cevher, çocuk kütüphanelerinin çocukların gelişimindeki önemini vurgulayarak, "Çocuklarımızı hata yaparak öğrenebilecekleri ortamlarda büyütmeliyiz. Halk kütüphaneleri, herkese açık ve ücretsiz yapısıyla bilgiye eşit erişimin en önemli aracıdır. Yapay zeka gelişse bile kütüphaneler her zaman var olacak" dedi. Cevher, kütüphanelerin yalnızca kitapla sınırlı olmadığını, sanat atölyeleri ve yazarlık etkinlikleri gibi üretime katkı sağlayacak çalışmaların artırılması gerektiğini belirtti. İzmir Goethe Enstitüsü Kütüphane Müdürü Emel Zorluer ise 8-12 yaş arası çocuklar için tasarlanan "Kinderuni Projesi"ni tanıttı. Zorluer, proje kapsamında çocuklara yönelik çevrim içi içerikler ve eğitici materyaller hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca, Zikzak Grup Kurucusu Yusuf Çağlayan, "Üreten Çocuk Kütüphaneleri" başlıklı sunumunda, 45 bin çocukla gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarını aktardı. Çağlayan, "Hayal bilgisi" adını verdiği yaklaşımını açıklayarak, çocuklarla birlikte "İzle, oku, düşün, derinleş ve tartış" beş adımlı bir yöntem üzerinden çalıştıklarını ifade etti. Etkinlik Sonunda Katılım Sertifikaları Verildi Panelin sonunda, konuşmacılara teşekkür edilerek katılım sertifikaları takdim edildi. Sertifikalar, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yılmaz ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Ömer Öktem tarafından verildi. Etkinlik, katılımcılara kütüphanelerin eğitimdeki rolü ve geleceği hakkında derinlemesine bilgiler sundu.
Karabağlar Belediyesi ve TKD İzmir Şubesi, 61. Kütüphane Haftası kapsamında "Üreten Kütüphanelerin Bilinmeyen Dünyası" adlı panel düzenledi. Panelde, çocuk kütüphanelerinin geleceği ve eğitimdeki rolü tartışıldı.

Haber ege:

Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde Karabağlar Belediyesi ve Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) İzmir Şubesi iş birliğiyle "Üreten Kütüphanelerin Bilinmeyen Dünyası" adlı panel düzenlendi. Etkinlik, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü TKD İzmir Şube Başkanı Hatice Gümüş üstlendi.

Panelin ana temasını, özellikle çocuk kütüphanelerinin eğitimdeki rolü, teknolojik dönüşümle değişen işlevleri ve çocuklara kitap sevgisinin kazandırılması oluşturdu. Konuşmalarda, kütüphanelerin sadece kitap okuma alanları olmadığının, aynı zamanda üretim, yaratıcılık ve özgüvenin geliştiği yaşam alanları olduğunun altı çizildi.

Çocuk Kütüphanelerinin Geleceği Konuşuldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nilay Cevher, çocuk kütüphanelerinin çocukların gelişimindeki önemini vurgulayarak, "Çocuklarımızı hata yaparak öğrenebilecekleri ortamlarda büyütmeliyiz. Halk kütüphaneleri, herkese açık ve ücretsiz yapısıyla bilgiye eşit erişimin en önemli aracıdır. Yapay zeka gelişse bile kütüphaneler her zaman var olacak" dedi. Cevher, kütüphanelerin yalnızca kitapla sınırlı olmadığını, sanat atölyeleri ve yazarlık etkinlikleri gibi üretime katkı sağlayacak çalışmaların artırılması gerektiğini belirtti.

İzmir Goethe Enstitüsü Kütüphane Müdürü Emel Zorluer ise 8-12 yaş arası çocuklar için tasarlanan "Kinderuni Projesi"ni tanıttı. Zorluer, proje kapsamında çocuklara yönelik çevrim içi içerikler ve eğitici materyaller hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca, Zikzak Grup Kurucusu Yusuf Çağlayan, "Üreten Çocuk Kütüphaneleri" başlıklı sunumunda, 45 bin çocukla gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarını aktardı. Çağlayan, "Hayal bilgisi" adını verdiği yaklaşımını açıklayarak, çocuklarla birlikte "İzle, oku, düşün, derinleş ve tartış" beş adımlı bir yöntem üzerinden çalıştıklarını ifade etti.

Etkinlik Sonunda Katılım Sertifikaları Verildi

Panelin sonunda, konuşmacılara teşekkür edilerek katılım sertifikaları takdim edildi. Sertifikalar, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yılmaz ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Ömer Öktem tarafından verildi. Etkinlik, katılımcılara kütüphanelerin eğitimdeki rolü ve geleceği hakkında derinlemesine bilgiler sundu.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.