Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, TBB ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında Ankara'da gerçekleştirildi.
Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri TBB Meclis 1. Başkanvekilliği seçimi oldu. Yapılan oylamada, delegelerin büyük çoğunluğunun oyunu alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis 1. Başkanvekilliğine seçildi.
Yeni görevine resmen başlayan Akın, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve belediyeler arasında dayanışmanın artırılması için çalışacağını ifade etti.
Zeydan Karalar'dan tebrik
TBB Başkanı Zeydan Karalar, seçim sonrası yaptığı açıklamada, "Demokratik bir seçim süreci yaşadık. Sayın Ahmet Akın'ın görevine katkı sunacağına olan inancımız tam" ifadelerini kullandı.