Gazeteci Can Ataklı hakkında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili yaptığı bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle “nitelikli şekilde yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla iddianame düzenlendi. Savcılık, Ataklı için 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Hasan Tahsin’in İlk Kurşunu 106 Yıl Önce Atıldı
Hasan Tahsin’in İlk Kurşunu 106 Yıl Önce Atıldı
İçeriği Görüntüle

Gerekçe: Bahçeli Hakkında “Entübe Edildi” Paylaşımı

Soruşturmaya konu olan paylaşımda, Can Ataklı’nın, Devlet Bahçeli’nin sağlık durumuna ilişkin olarak “entübe edildi” şeklindeki ifadelerine yer verdiği, ancak bu bilginin gerçeği yansıtmadığı savunuldu. İddianamede, bu ifadenin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu ve kamu düzenini bozabilecek mahiyette olduğu öne sürüldü.

“Nitelikli Yanıltma” Vurgusu

İddianamede, Ataklı’nın kamuoyunda tanınan bir kişi olduğu ve bu tür ifadelerin halk üzerinde etkili sonuçlar doğurabileceği belirtilerek, eylemin nitelikli şekilde yanıltıcı bilgi yayma suçu kapsamında değerlendirildiği kaydedildi.

İddianamenin kabul edilmesi halinde Can Ataklı, 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Davanın önümüzdeki günlerde hangi mahkemede görüleceği netleşecek. Gazeteci Ataklı’nın avukatları ise savunmalarında ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirme yapılması gerektiğini savunuyor.