Türkiye tarihinin en büyük maden faciası olarak kayıtlara geçen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasının 11. yılında, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi anlamlı bir karar aldı. Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, facianın yıl dönümünde Soma’da gerçekleştirilecek.
Meclis Toplantısı Soma’da Yapılacak
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı, 13 Mayıs Salı günü saat 18.00’de Soma Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek başkanlık edecek.
MASKİ Genel Kurulu da Soma’da Toplanacak
Meclis toplantısının ardından, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün 2025 yılı 1. Olağan Genel Kurulu da yine aynı gün Soma’da gerçekleştirilecek. Böylece hem yerel yönetim gündemi ele alınacak hem de facianın yıldönümünde Soma halkıyla güçlü bir dayanışma mesajı verilecek.
Anma Törenlerine Katılım Sağlanacak
Toplantının öncesinde ve sonrasında, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ile meclis üyeleri, faciada hayatını kaybeden madenciler için düzenlenecek anma programlarına da katılacak. Bu karar, hem faciada yaşamını yitiren emekçilerin hatırasını onurlandırma hem de Soma halkının acısını paylaşma açısından sembolik bir önem taşıyor.