İzmir’in Menemen ilçesinde, oto yedek parça işiyle uğraşan 54 yaşındaki C.Ü., villa takası karşılığında 3 milyon TL’lik bir anlaşma yaptı. Ancak anlaşma sonrasında villa Yıldırım ailesine geçti, taksi plakası ise borç nedeniyle devredilmedi. Daha da şaşırtıcı olanı, dolandırıcıların sosyal medya üzerinden bavul dolusu parayla kutlama yapmaları oldu.

İzmir Dahil 28 İlde Sahte Araç Kiralama Sitesiyle 122 Kişi Dolandırıldı
İzmir Dahil 28 İlde Sahte Araç Kiralama Sitesiyle 122 Kişi Dolandırıldı
İçeriği Görüntüle

Takas Anlaşması ve Dolandırıcılığın Başlangıcı

C.Ü., Menemen’deki villasını, taksi plakası ve 300 bin TL karşılığında N.Y. ve ailesiyle takas etmek üzere anlaştı. Anlaşma sürecinde C.Ü.’nün hesabına 3 milyon TL gönderildi. Ancak villa Yıldırım ailesine geçti, taksi plakası ise borç nedeniyle devredilmedi.

Sosyal Medya Üzerinden Kutlama ve Sosyal Medyanın Rolü

Dolandırıcılar, H.Y.’nin yeğeni R.Y.’ye ait sosyal medya hesabında, bavul dolusu parayla çekilen videolar paylaştılar. Videolarda “Reis Hasan Yıldırım”, “ticaret sezonu açıldı”, “aslan yeğenim” gibi ifadeler yer aldı. Bu durum, dolandırıcılığın sosyal medyada gösteriş uğruna işlendiğini gözler önüne serdi.

Hukuki Süreç ve Takipsizlik Kararı

C.Ü., dört kişi hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık, yazılı sözleşme bulunmaması nedeniyle takipsizlik kararı verdi. İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği de itirazı reddetti. Dosya, Adalet Bakanlığı’na taşındı ve bakanlık, eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle takipsizlik kararının kaldırılmasına karar verdi. Dosya yeniden açıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ