Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜNİAR) 2025 Öğrenci Dostu Şehirler Araştırması sonuçlarına göre Manisa, öğrenci memnuniyetinde Türkiye genelinde üçüncü sıraya yükseldi. Bu başarıda, merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in hayata geçirdiği öğrenci odaklı projelerin etkisi büyük oldu.

Manisa, “Öğrenci Dostu Şehirler” Sıralamasında Türkiye Üçüncüsü Oldu (8)-1

Efeler Belediyesi’nde istifa krizi
Efeler Belediyesi’nde istifa krizi
İçeriği Görüntüle

10 sıra birden yükseldi

Geçtiğimiz yıl 13. sırada yer alan Manisa, bu yıl üçüncü sıraya çıkarak dikkat çekici bir yükseliş gerçekleştirdi. ÜNİAR Koordinatörü Prof. Dr. Engin Karadağ, bu sıçramanın arkasında özellikle ulaşım ve sosyal destek alanında yapılan yerel yönetim projelerinin yer aldığını belirtti.

Prof. Dr. Karadağ, “Ferdi Zeyrek’in öğrencilere yönelik hayata geçirdiği ekonomik ulaşım, kent lokantaları ve sosyal-kültürel faaliyetler, Manisa'nın sıralamasını yukarı çekti. Öğrenciler bu çalışmaları unutmadı, vefa duygusuyla değerlendirmelerini yaptı” dedi.

Manisa, “Öğrenci Dostu Şehirler” Sıralamasında Türkiye Üçüncüsü Oldu (6)

Yeni başkandan vefa mesajı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu da elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sevgili Ferdi Başkanımız, öğrencilerin yaşamını kolaylaştırmak için büyük çaba gösterdi. Bizler de onun vizyonunu yaşatarak, gençlerimize daha iyi bir şehir sunma kararlılığındayız” ifadelerini kullandı.

Başkan Dutlulu, sosyal yaşamdan ulaşıma kadar gençlere destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu başarı sadece Manisa’nın değil, gençlerimizin başarısıdır. Biz onların geleceği için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ