Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Ordu’da fındık üreticilerinin sorunlarına değinirken sahneye fındık dalıyla gelen bir çiftçi, destek talebinde bulundu. Arıkan, fındık üretiminde dünya lideri konumunda olan Türkiye’nin kazançta ise sonda yer aldığına dikkat çekti. Arıkan, "Türkiye, dünyadaki fındık üretiminin yüzde 75'ini karşılıyor. Fakat 150 milyar dolardan bize düşen pay, sadece 2.5 milyar dolar. En fazla üretiyoruz ama en azı biz kazanmak mecburiyetinde kalıyoruz" diye konuştu.

Partisinin Ordu İl Başkanlığı 8. Olağan Kongresi’ne katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, fındık üreticilerinin sorunlarını gündeme getirdi. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen kongrede konuşan Arıkan, Türkiye’nin ve Ordu’nun fındık üretimindeki stratejik önemine dikkat çekti.

Manavgat Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Manavgat Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
İçeriği Görüntüle

Kongreye katılan bir çiftçi ise fındık dalıyla sahneye çıkarak yaşadığı sorunları dile getirdi. Önce zirai donun, şimdi ise aşırı sıcakların fındık üretimini olumsuz etkilediğini belirten Ordulu çiftçi, fındık taban fiyatı konusunda destek talep ederek, "Fındık aynı fiyatta seyrediyor. Hiçbir artış yok. Rekolte az. Don oldu, şimdi de yanmaya başladı" dedi.

"En fazla üretiyoruz ama en azı biz kazanmak mecburiyetinde kalıyoruz"

Çiftçinin sözlerinin ardından konuşmasına devam eden Saadet Partisi Lideri Mahmut Arıkan, Türkiye’nin dünyadaki fındık üretiminin yüzde 75’ini tek başına karşıladığını hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye, bugün dünyadaki fındık üretiminin yüzde 75'ini karşılıyor. Ordu ilimiz, fındık üretiminde dünyada en fazla üretim yapan şehirlerden bir tanesidir. Fındık piyasası tüm dünyada yaklaşık 150 milyar dolara yakın bir pazara sahiptir. Şimdi ne olması gerekir? En büyük pay bizdeyse, en büyük üretici bizdeyse, en büyük payın da bize gelmesi gerekir, doğru mu? Fakat 150 milyar dolardan bize düşen pay ne kadar biliyor musunuz?

Sadece 2.5 milyar dolar. 150 milyar dolar nerede, 2,5 milyar dolar nerede? En fazla üretiyoruz ama en azı biz kazanmak mecburiyetinde kalıyoruz."

Kaynak: ANKA