Kurban Bayramı tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar, kapıda vize uygulamasına yoğun ilgi gösterdi. Çeşme-Sakız Adası turları, bayramın ikinci gününde de dolup taştı. İlk iki günde yaklaşık 5 bin 500 kişi bu güzergahtan geçiş yaptı.
Bayramda Sakız Adası’na talep arttı
Yunanistan'ın Midilli, Samos, Sakız, Kos ve Rodos adaları için uygulanan kapıda vize sistemi, Kurban Bayramı’nda tatilcilerden yoğun talep gördü. Özellikle Çeşme-Sakız Adası hattı en çok ilgi gören rota oldu.
Tur şirketi operasyon yöneticisi Celal Akagün, “Bayramın ilk günü 3 bin, ikinci gün ise 2 bin 500 kişi karşıya geçti. Geçen yıla göre talepte yüzde 25 artış yaşanıyor” dedi.
En kolay vize prosedürü Sakız Adası’nda
Kapıda vize uygulaması, özellikle kolay belge prosedürü nedeniyle tercih ediliyor. Akagün, “Konsolosluk vizesi daha uzun sürüyor. Sakız Adası’na başvuru daha kolay. Pasaport fotokopisi, başvuru formu, biyometrik fotoğraf ve feribot bileti yeterli oluyor” bilgisini verdi.
Başvuru süreci bir hafta önceden tamamlanabiliyor. Kapıda vize, feribot bileti ve harçlar dahil toplam maliyet 130–140 avro arasında değişiyor.
Tatilciler memnun: ‘Kolay ve ekonomik’
İstanbul’dan gelen Özge Güler, “İlk kez Sakız Adası’na gidiyorum. Kapıda vizeyle işlemler çok kolaylaştı. Fiyatlar da uygun” dedi.
İzmirli Mustafa Toptan ise üçüncü kez Sakız Adası’na geçtiğini belirtti: “Önceden Schengen vizesi alıyordum, artık çok daha pratik oldu. Evraklarımızı önceden gönderdik, işlemler sorunsuz tamamlandı.”