Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tatil süresiyle ilgili beklentiler kamuoyunun gündeminde önemli bir yer tutuyor. Bayramın 6-7-8-9 Haziran tarihlerine denk gelmesi, tatilin hafta sonlarıyla birleştirilerek uzatılması ihtimalini gündeme getirdi. Ancak ekonomist Alaattin Aktaş, tatil taleplerine dikkat çeken ve bir o kadar da eleştirel bir yorumla karşılık verdi.
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda 9 güne çıkarılan tatil süresi, Kurban Bayramı için de benzer bir beklenti oluşturmuş durumda. Özellikle 5 Haziran Çarşamba günü arefe olması ve 10-11-12-13 Haziran günlerinin iş günü olması nedeniyle, toplam tatil süresinin 9 ya da 11 güne kadar çıkabileceği konuşuluyor.
Alaattin Aktaş'tan tatil tepkisi: "Bu işin ucu kaçtı"
Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş, Ekonomim'de kaleme aldığı yazısında tatil süresine yönelik beklentilerin abartıldığını savundu. Yazısında dikkat çeken şu ifadeleri kullandı:
"Ramazan Bayramı salı günü sona erdi, ardından gelen üç iş günü de tatile eklendi. Şimdi Kurban Bayramı için benzer bir tablo konuşuluyor. 6 Haziran Cuma başlayan bayram, 9 Haziran Pazartesi bitiyor. 10-13 Haziran arasının da tatil olması gündemde. Tatil beklentisi bu kez çok abartıldı."
Aktaş, önerisini esprili bir dille şöyle sürdürdü:
"10-13 Haziran günlerini tatil etmeyi düşünenlere bir öneri de benden… Eliniz değmişken Bayram öncesindeki 2-3-4 Haziran'ı da tatil ilan edin. 31 Mayıs ve 1 Haziran zaten hafta sonu. Böylece Kurban Bayramı tatili 31 Mayıs'tan 15 Haziran'a kadar tam 16 gün olur!"
Kurban Bayramı tatil takvimi (Beklentilere göre)
Tarih | Gün | Açıklama |
---|---|---|
31 Mayıs | Cumartesi | Hafta sonu |
1 Haziran | Pazar | Hafta sonu |
2-3-4 Haziran | Pazartesi-Çarşamba | Tatil talebi (öneri) |
5 Haziran | Perşembe | Arefe (yarım gün) |
6-7-8-9 Haziran | Cuma-Pazartesi | Kurban Bayramı |
10-11-12-13 Haziran | Salı-Cuma | Tatil talebi (beklenti) |
15 Haziran | Pazar | Hafta sonu |