İzmir’in köklü kulüplerinden Karşıyaka Spor Kulübü’nde kritik bir dönemeç yaşanıyor. 29 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen genel kurulda başkan adayı çıkmaması ve Ergüllü’nün istifa etmesiyle birlikte kulüp, 19 Haziran’da yapılacak yeni kongreye odaklandı. Noter kanalıyla istifa dilekçesini gönderen İlker Ergüllü, Karşıyaka’daki tüm yönetim görevlerinden ayrıldığını resmen duyurdu.
Ergüllü’den açıklama ve sponsor vurgusu
Karşıyaka’da Şubat 2024’te görevi devralan ve son iki kongrede yeniden başkan seçilen İlker Ergüllü, önceki açıklamalarında sponsor görüşmelerine işaret ederek başkanlığa açık kapı bırakmıştı. Ancak 29 Mayıs’ta istifa kararı alarak kulüpten ayrıldı. Ergüllü, istifasıyla ilgili olarak “Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek ve yürütülen sponsorluk görüşmelerinin olumsuz etkilenmemesi için açıklama yapma gereği duyuyorum” dedi.
Birlik ve beraberlik mesajı
Ergüllü açıklamasında, yönetim kurulunun 29 Mayıs 2025 genel kurulunda ibra edildiğini ve 19 Haziran’da yeni başkan ile yönetim kurulunun seçileceğini belirtti. “Yeni başkan adaylarının önünü açmak, sponsorluk görüşmelerini netleştirmek ve ekonomik güce sahip bir yönetim oluşturmak için koltuk sevgisinin olmadığını göstermek amaçlı bu kararı aldım” ifadelerini kullandı. Kulüp içindeki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Ergüllü, Karşıyaka’nın menfaatine en uygun çözümlerin bulunacağına inandığını vurguladı.