Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Çiçek Festivali, Bostanlı Pazar Yeri'nde binlerce doğa severi buluşturdu. Üç gün süren festival boyunca çiçek üreticileri ile tüketiciler doğrudan bir araya geldi, sanatsal etkinlikler ise festivale renk kattı.
Karşıyaka'da doğayla iç içe festival coşkusu
Karşıyaka'nın doğayla barışık kent kimliğini yansıtan Çiçek Festivali, İzmir'in dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırladı. Bu yıl 98 üretici stand açarak, mevsimlik çiçeklerden sebze fidelerine, süs bitkilerinden ağaç türlerine kadar çok sayıda ürünü doğrudan tüketiciyle buluşturdu.
Festival boyunca, Karşıyaka Belediye Bandosu konser verdi, Halk Oyunları Topluluğu sahne aldı ve Trio Orkestrası müzik dinletisi gerçekleştirdi. Ayrıca, Selluka Derneği iş birliğiyle yapılan söyleşi de dikkatle takip edildi.
Başkan Yıldız Ünsal: "Doğaya sevgimizin yansıması"
Festival alanında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bu etkinliğin yalnızca çiçekleri değil, doğaya olan saygı ve toplumsal dayanışmayı da büyüttüğünü söyledi:
"Karşıyaka'da büyüyen ve bu yıl 22'ncisini gerçekleştirdiğimiz Çiçek Festivali, kentimizin doğaya olan sevgisinin ve sürdürülebilirlik vizyonunun en güzel örneklerinden biri. Emeği geçen tüm üreticilere ve katılım sağlayan yurttaşlara gönülden teşekkür ediyorum."
Ünsal, festivalin önümüzdeki yıllarda da aynı coşkuyla sürdürüleceğini belirterek Karşıyaka'nın, doğayla iç içe yaşayan bir kent kimliğini korumaya kararlı olduğunu vurguladı.