HABER EGE- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir şirketlerinde çalışan 23 bin işçinin başlattığı grev altıncı gününde de sürüyor. Toplu iş sözleşmesinde uzlaşı sağlanamaması nedeniyle işçiler, bu sabah sendika binası önünde toplanacaklarını duyurdu. Anlaşma olmazsa ESHOT dahil birçok hizmette aksaklıkların yaşanması bekleniyor.
İzmir'de grev 6. gününde: Ulaşımda ve birçok hizmette aksamalar sürebilir
Genel-İş Sendikası'na bağlı 1, 2, 3 ve 9 Nolu Şubelerin örgütlü olduğu İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir'de grev 6'ncı gününe girdi. İşçiler, bu sabah saat 10.00'da Basmane'deki sendika binası önünde toplanarak Kültürpark'taki belediye birimlerine yürüyüş gerçekleştirecek.
Anlaşmazlıkta son durum
Taraflar gece saatlerinde yeniden masaya otursa da henüz uzlaşı sağlanamadı. İşveren, ilk 6 ay için yüzde 29,16 zam ve ikinci 6 ay için enflasyon farkı teklif etti. Ancak bu teklif, sendikalar tarafından yeterli bulunmadı.
Sendikanın talepleri neydi?
-
İZENERJİ çalışanları: İlk ay için yüzde 49 zam talep etti.
-
İZELMAN çalışanları: Yüzde 60 oranında zam talebinde bulundu.
Sendikadan çağrı: "Eşit işe eşit ücret!"
Sendika yönetimleri, işçilere gönderdiği mesajda mücadeleye devam vurgusu yaptı. Mesajda "Eşit işe eşit ücret" ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" ifadeleri yer aldı.
ESHOT dahil birçok hizmet aksayabilir
Anlaşmanın sağlanamaması halinde ESHOT başta olmak üzere belediyeye bağlı ulaşım, temizlik ve sosyal hizmet alanlarında aksaklıkların yaşanması bekleniyor.