İzmir’de FETÖ Operasyonu: 8 Kişi Gözaltında!
İzmir’de FETÖ Operasyonu: 8 Kişi Gözaltında!
İzmir merkez, Torbalı ve Urla ilçelerinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.
Haber ege:
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilen, örgüt üyeliği yönünde beyan bulunan ve KHK ile kapatılan kurumlarla bağlantılı olduğu belirlenen 10 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.
İzmir merkez, Torbalı ve Urla ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı. 8 kişi gözaltına alınırken, 2 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edildi.
Şüphelilerin FETÖ’ye finansal destek sağladığı tespit edilen Bank Asya’daki hesap hareketleri, KHK ile kapatılan kurumlarda SGK kayıtlarının bulunması, Zaman Gazetesi ve Bank Asya’nın kapatılmasına yönelik eylemlere katıldıkları gibi suçlamalarla soruşturulduğu öğrenildi.
Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürerken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.