İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dikili ilçesinde Kabakum ve Salihler mahallelerini kapsayan nazım imar planında önemli değişikliklere imza attı. Yapılan düzenlemelerle hem ulaşım altyapısı yeniden planlandı hem de yeşil alan miktarında artış sağlandı. 3 parselin statüsü değiştirildi, imar planı güncel haliyle askıya çıkarıldı.
Yeşil Alanlar Kuzeye Kaydırıldı
İmar planı değişikliklerinden biri, 1. Etap Planlama Bölgesi'nin kuzeyinde bulunan ve Polyak Caddesi’ne bağlanan 12 metre genişliğindeki 31. Sokak’a ilişkin oldu. Daha önce sehven imar planlarına yansıtılmayan bu taşıt yolu, yeni planla kuzeye doğru mevcut haliyle işlendi. Böylece hem mülkiyet hakları korundu hem de aktif olarak kullanılan yol resmiyete kavuşturuldu. Taşıt yolunun güneyine kaydırılan park ve yeşil alanlar sayesinde kamusal alan genişletildi.
Mera Vasfı Kamusal Alanlara Dönüştü
Değişikliklerden bir diğeri ise, Kabakum Mahallesi’nde tapuda 948 parsel olarak kayıtlı mera vasfı taşıyan taşınmazda yapıldı. Mevcut imar planında “Düşük Yoğunluklu Gelişme Konut Alanı” ve “Ticaret Alanı” olarak görülen bölge, kamu yararı gözetilerek yeniden planlandı. Yeni düzenleme ile bu alanlar, “Spor Alanı”, “Sosyal Tesis Alanı”, “Park ve Yeşil Alan” ve “Teknik Altyapı Alanı” olarak belirlendi.
Yeşil Alan 16 Bin Metrekareden Fazla Artırıldı
Yapılan plan değişiklikleriyle birlikte bölgedeki yeşil alan miktarı 16.442 metrekare artırıldı. Ayrıca ticaret, turizm ve konut alanlarında da toplamda 601 metrekarelik bir artış gerçekleştirildi. Yeni planlar, askıya çıkarılarak vatandaşların erişimine açıldı.