Toplu sözleşme hükümleri gerekçe gösterilerek yaklaşık 1.030 çalışanın işine son verileceği bildirildi.

Toplu sözleşme sonrası tebligatlar ulaştı

Geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kamuoyuna yaptığı açıklamalarda, özellikle son 5 yılda yapılan işe alımları ve sendikal ilişkileri hedef almıştı. Tugay'ın, "Son 5 yılda işe alınan sendika yöneticilerinin yakınlarının tamamını işten çıkaracağız. Bu benim görevim" sözleri, büyük yankı uyandırmıştı.

Sendika başkanının eşi de işten çıkarıldı

İzmir'de bugün itibarıyla bazı işçilere tebligatlar ulaştı. Bunlardan biri de Belediye-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay'ın eşi oldu. Senem Atalay, İZELMAN bünyesindeki bir anaokulunda çalışıyordu. Kreşte temizlik, yemek ve çocuk bakımı gibi hizmetlerde görev aldığı öğrenilen Atalay'ın iş sözleşmesinin feshedildiği bildirildi.

İşçilerden ve sendikalardan tepki büyüyor

Toplu sözleşmeye dayalı hakların gerekçe gösterilerek işten çıkarmaların yapılması, sendika çevrelerinde tepkiyle karşılandı. Belediye çalışanlarının bağlı olduğu sendikalar, özellikle aile bireylerinin hedef alınmasının çalışma barışını zedeleyeceğini belirtiyor.

İşten çıkışlar hangi şirketleri kapsıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı üç büyük iştirak olan:

Görme engelli sporcular İzmir’de satranç tahtasında şah çekti
Görme engelli sporcular İzmir’de satranç tahtasında şah çekti
İçeriği Görüntüle
  • İZDOĞA

  • İZULAŞ

  • İZBETON

şirketlerinde çalışan toplam 1.030 personelin işten çıkarılacağı ifade ediliyor. Sürecin Temmuz ayına kadar kademeli olarak devam etmesi bekleniyor.