Gaziemirli taekwondocular Avrupa’yı fethetti
Gaziemirli taekwondocular Avrupa’yı fethetti
Estonya’da düzenlenen Avrupa Taekwondo Poomsae Şampiyonası’nda Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları 4 Avrupa şampiyonluğu ve 2 ikincilik kazandı.
Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, Estonya’nın Tallinn kentinde düzenlenen Avrupa Taekwondo Poomsae Şampiyonası’nda Türkiye’ye gurur yaşattı. Milli formayla yarışan sporcular, şampiyonadan 4 altın ve 2 gümüş madalya ile döndü.
Avrupa arenasında tarihi başarı
Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü’nün taekwondo branşındaki sporcuları, Avrupa Taekwondo Poomsae Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza attı. Estonya’nın başkenti Tallinn'de düzenlenen şampiyonada, ay-yıldızlı forma ile yarışan sporcular; 4 Avrupa şampiyonluğu ve 2 Avrupa ikinciliği elde etti.
Milli takım adına yarışan Safiye Yalçın, şampiyonada iki farklı kategoride Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Fatma Törehan ve Ali Kaan Meşe de kendi kategorilerinde Avrupa’nın en iyisi olarak altın madalya kazandı. Öte yandan Adil Tekin ve Büşra Deniz Yılmaz, Avrupa ikinciliği dereceleriyle podyuma çıkan diğer başarılı isimler oldu.
Antrenör Yalçınkaya milli takımda görev aldı
Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü Volkan Yalçınkaya, bu büyük organizasyonda Milli Takım antrenörü olarak görev aldı. Yalçınkaya'nın milli sporcuların başarısında büyük rol oynadığı vurgulandı.
“Avrupa fatihleriyle gurur duyuyoruz”
Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, sporcuların başarısını gururla karşıladığını belirtti. Işık, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemizi ve Gaziemir’imizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden, 4 altın ve 2 bronz madalya kazanan sporcularımızla gurur duyuyorum. Avrupa Şampiyonu olan Safiye Yalçın, Fatma Törehan, Ali Kaan Meşe ve Avrupa ikincisi Adil Tekin ile Büşra Deniz Yılmaz’ı gönülden kutluyorum. Bu büyük başarıda emeği olan antrenörümüz Volkan Yalçınkaya’yı da tebrik ediyorum. Avrupa fatihlerinden şimdi dünya şampiyonluğu bekliyoruz.”
Gaziemir’den dünyaya spor mesajı
Bu başarı, sadece Gaziemir Belediyesi için değil, Türk taekwondosu için de büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Sporcuların ve teknik ekibin özverili çalışmaları, Türkiye'nin uluslararası spor sahnesinde daha güçlü temsil edilmesini sağladı.
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.