Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden Neşet Ertaş konseri

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.04.2025 - 20:15, Güncelleme: 22.04.2025 - 13:23 282 kez okundu.
 

Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden Neşet Ertaş konseri

Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden Neşet Ertaş konseri
Manisa Güzel Sanatlar Lisesi, Yunusemre Millet Çarşısı’nda, Türk müziğinin önemli isimlerinden Neşet Ertaş’ı anmak amacıyla düzenlediği bir konserle müzikseverlerle buluştu. KonserDe, okulun öğretmenleri Ali Yerlikaya, Mesut Barış ve Erdem Akar’ın yanı sıra öğrenciler de sahne aldı.Konserin açılış konuşmasını UNESCO temsilcisi Ali Yakıcı gerçekleştirdi. Konuşmasında, Ertaş’ın Türk müziğine kattığı değerlerden ve UNESCO ödülünden bahsederek, bu tür etkinliklerin kültürel mirası yaşatmanın önemli bir yolu olduğunu vurguladı.Konserin sunuculuğunu ise Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Zehra Özer üstlendi. Etkinlik, Neşet Ertaş’ın müziğine olan özlemi bir kez daha gözler önüne serdi.Manisa Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Samet Güleryüz etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Neşet Ertaş, halk müziğimizin en önemli figürlerinden biriydi ve onun anısını yaşatmak için bu etkinliği düzenlemek bizler için büyük bir onurdu. Ayrıca bu özel günde öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin de sahne alarak bu etkinliği bir arada yapabilmiş olmaları, kültürel mirasımıza sahip çıkma noktasında büyük bir adım. Okulumuz, sanat ve kültürle iç içe gelişmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.Etkinliğe Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli de katılarak, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden Neşet Ertaş konseri
Manisa Güzel Sanatlar Lisesi, Yunusemre Millet Çarşısı’nda, Türk müziğinin önemli isimlerinden Neşet Ertaş’ı anmak amacıyla düzenlediği bir konserle müzikseverlerle buluştu. KonserDe, okulun öğretmenleri Ali Yerlikaya, Mesut Barış ve Erdem Akar’ın yanı sıra öğrenciler de sahne aldı.
Konserin açılış konuşmasını UNESCO temsilcisi Ali Yakıcı gerçekleştirdi. Konuşmasında, Ertaş’ın Türk müziğine kattığı değerlerden ve UNESCO ödülünden bahsederek, bu tür etkinliklerin kültürel mirası yaşatmanın önemli bir yolu olduğunu vurguladı.
Konserin sunuculuğunu ise Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Zehra Özer üstlendi. Etkinlik, Neşet Ertaş’ın müziğine olan özlemi bir kez daha gözler önüne serdi.
Manisa Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Samet Güleryüz etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Neşet Ertaş, halk müziğimizin en önemli figürlerinden biriydi ve onun anısını yaşatmak için bu etkinliği düzenlemek bizler için büyük bir onurdu. Ayrıca bu özel günde öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin de sahne alarak bu etkinliği bir arada yapabilmiş olmaları, kültürel mirasımıza sahip çıkma noktasında büyük bir adım. Okulumuz, sanat ve kültürle iç içe gelişmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.
Etkinliğe Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli de katılarak, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.