Sarıgöllü Kadınlardan Ramazan Öncesi Yufka Mesaisi

EGE HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.02.2025 - 09:17, Güncelleme: 18.02.2025 - 09:41 955+ kez okundu.
 

Sarıgöllü Kadınlardan Ramazan Öncesi Yufka Mesaisi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde ev hanımları, Ramazan ayına hazırlık için imece usulüyle yufka yapıyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan yufkalar, sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi olacak.
Haber Metni: Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan ev hanımları, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde hummalı bir şekilde hazırlıklara başladı. Kadınlar, geleneksel yöntemleri yaşatarak evlerinde imece usulüyle yufka açıyor. Ramazan ayında sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi olacak bu yufkalar, hem pratikliği hem de uzun süre dayanmasıyla tercih ediliyor. Ev hanımlarından Merve Somuncu, komşularıyla bir araya gelerek her gün yufka yaptıklarını belirtti. Yufkanın tok tuttuğunu ve bereketli olduğunu vurgulayan Somuncu, "Ramazan’da tüketmek için günlük yaklaşık yüz adet yufka hazırlıyoruz. Bu bizim için bir gelenek ve bu geleneği yaşatmak bizi mutlu ediyor," dedi. Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi Ramazan ayında yufkaların nasıl tüketildiğini anlatan Somuncu, "Hazırladığımız yufkaları muhafaza ediyoruz. Kullanacağımız zaman hafifçe sulayarak yumuşatıyoruz. İçine marul ve taze lor peyniri koyarak dürüm yapıyoruz. Ayrıca yufkanın arasına köfte, haşlanmış yumurta veya kavurma da koyabiliyoruz. Fırında börek yaparken de bu yufkaları kullanıyoruz," diye konuştu. Sarıgöllü kadınların bir diğer favori yemeği ise "ekmek aşı." Somuncu, "Yufkayı ufalayıp içine soğan ve yumurta kırarak lezzetli bir yemek hazırlıyoruz. Ramazan ayında bu yemekler bizim için vazgeçilmez," dedi. İlçede yıllardır süregelen bu gelenek, Ramazan sofralarına lezzet katmaya devam ediyor. Kadınlar, hem dayanışmayı artırıyor hem de mutfaklarını bereketlendiriyor.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde ev hanımları, Ramazan ayına hazırlık için imece usulüyle yufka yapıyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan yufkalar, sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi olacak.

Haber Metni:
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan ev hanımları, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde hummalı bir şekilde hazırlıklara başladı. Kadınlar, geleneksel yöntemleri yaşatarak evlerinde imece usulüyle yufka açıyor. Ramazan ayında sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi olacak bu yufkalar, hem pratikliği hem de uzun süre dayanmasıyla tercih ediliyor.

Ev hanımlarından Merve Somuncu, komşularıyla bir araya gelerek her gün yufka yaptıklarını belirtti. Yufkanın tok tuttuğunu ve bereketli olduğunu vurgulayan Somuncu, "Ramazan’da tüketmek için günlük yaklaşık yüz adet yufka hazırlıyoruz. Bu bizim için bir gelenek ve bu geleneği yaşatmak bizi mutlu ediyor," dedi.

Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi
Ramazan ayında yufkaların nasıl tüketildiğini anlatan Somuncu, "Hazırladığımız yufkaları muhafaza ediyoruz. Kullanacağımız zaman hafifçe sulayarak yumuşatıyoruz. İçine marul ve taze lor peyniri koyarak dürüm yapıyoruz. Ayrıca yufkanın arasına köfte, haşlanmış yumurta veya kavurma da koyabiliyoruz. Fırında börek yaparken de bu yufkaları kullanıyoruz," diye konuştu.

Sarıgöllü kadınların bir diğer favori yemeği ise "ekmek aşı." Somuncu, "Yufkayı ufalayıp içine soğan ve yumurta kırarak lezzetli bir yemek hazırlıyoruz. Ramazan ayında bu yemekler bizim için vazgeçilmez," dedi.

İlçede yıllardır süregelen bu gelenek, Ramazan sofralarına lezzet katmaya devam ediyor. Kadınlar, hem dayanışmayı artırıyor hem de mutfaklarını bereketlendiriyor.

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.