Geleceğin gazetecileri ‘İklim Değişikliği’ni araştırdı

ÇEVRE/DOĞA/HAVA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2023 - 14:44, Güncelleme: 23.01.2023 - 14:44 3451+ kez okundu.
 

Geleceğin gazetecileri ‘İklim Değişikliği’ni araştırdı

Geleceğin gazetecileri ‘İklim Değişikliği’ni araştırdı
Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Medya Okuryazarlığı Atölyesi öğrencileri koordinatör öğretmenleri Dr. Ayşe Tosun ile dünyanın en önemli sorunu haline gelen ‘İklim değişikliği’ konusunu uzmanından soru cevap şeklinde gerçekleştirdi. BİLSEM öğrencileri İpek Balcı, Zeynep Aşınmaz, Ekin Ilgın Baykara ve Beren Çakmak, Duru Cevizci ve İdil Aslan, tüm dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliğinin çevresel etkileri, gelecekte yaşanması ihtimal sorunlar, iklim değişikliğine karşı alınacak tedbirler, bireysel ve devletler tarafından ne gibi tedbirler alınması gerekir gibi sorunlarını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Özçelik’e sordular. İklim değişikliğinin bariz olarak göründüğü ve su seviyesi yağmur ve kar yağışının azalması ile iyice düşen Ula Göletinde ellerinde kamera ile röportaj yapan öğrenciler, Doç. Dr. Özçelik ile 45 dakikaya varan röportaj gerçekleştirdiler. Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Medya Okuryazarlığı Atölyesi öğrencileri İpek Balcı, Zeynep Aşınmaz, Ekin Ilgın Baykara ve Beren Çakmak, Duru Cevizci ve İdil Aslan elde ettikleri bilgiler ışığında iklim değişikliği konusunda hem bilinçlendiler, hem de ailelerine ve yakınlarına ne gibi uyarıda bulunacakları konusunda bili sahibi oldular.
Geleceğin gazetecileri ‘İklim Değişikliği’ni araştırdı

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Medya Okuryazarlığı Atölyesi öğrencileri koordinatör öğretmenleri Dr. Ayşe Tosun ile dünyanın en önemli sorunu haline gelen ‘İklim değişikliği’ konusunu uzmanından soru cevap şeklinde gerçekleştirdi.
BİLSEM öğrencileri İpek Balcı, Zeynep Aşınmaz, Ekin Ilgın Baykara ve Beren Çakmak, Duru Cevizci ve İdil Aslan, tüm dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliğinin çevresel etkileri, gelecekte yaşanması ihtimal sorunlar, iklim değişikliğine karşı alınacak tedbirler, bireysel ve devletler tarafından ne gibi tedbirler alınması gerekir gibi sorunlarını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Özçelik’e sordular.
İklim değişikliğinin bariz olarak göründüğü ve su seviyesi yağmur ve kar yağışının azalması ile iyice düşen Ula Göletinde ellerinde kamera ile röportaj yapan öğrenciler, Doç. Dr. Özçelik ile 45 dakikaya varan röportaj gerçekleştirdiler.
Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Medya Okuryazarlığı Atölyesi öğrencileri İpek Balcı, Zeynep Aşınmaz, Ekin Ilgın Baykara ve Beren Çakmak, Duru Cevizci ve İdil Aslan elde ettikleri bilgiler ışığında iklim değişikliği konusunda hem bilinçlendiler, hem de ailelerine ve yakınlarına ne gibi uyarıda bulunacakları konusunda bili sahibi oldular.

Muğla HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.