İBB'deki ihalelere yönelik soruşturmada üçüncü dalga operasyon başlatıldı. Taner Çetin ve Çeşme'den Onur Gülin dahil 22 kişi hakkında gözaltı kararı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet iddiaları kapsamında üçüncü dalga operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan operasyonda, aralarında İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin ve Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin'in de bulunduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma kapsamı genişletildi

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada Taner Çetin'in Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş. üzerinden belirli şirketlere usulsüz ihaleler verdiği, bu şirketler aracılığıyla taşınır ve taşınmaz malvarlıkları edindiği tespit edildi.

MASAK raporu etkili oldu

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından dosyaya sunulan belgelerde, Taner Çetin'in satın aldığı mülklerin ödemelerinin Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.'den ihale alan firmalar tarafından yapıldığı ortaya kondu.

Gözaltına alınan isimler

Halk TV'nin haberine göre operasyonda gözaltına alınan isimler şöyle;

Başsavcılıktan açıklama geldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şu açıklamayı yaptı: "Şüphelilerin, kamu kurumlarının kaynaklarını kişisel menfaatleri için kullanarak maddi kazanç sağladıkları, kamuyu zarara uğrattıkları yönünde ciddi bulgular mevcuttur."

Kaynak: HABER MERKEZİ