Aydın’da Tarhana Sezonu Başladı: Geleneksel Lezzet Devam Ediyor

KÜLTÜR/SANAT/EDEBİYAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.09.2025 - 20:05, Güncelleme: 25.09.2025 - 20:09 76 kez okundu.
 

Aydın’da Tarhana Sezonu Başladı: Geleneksel Lezzet Devam Ediyor

Aydın merkezli Tuğba Kuruyemiş, geleneksel tarhana üretimine başladı; her yaş grubuna uygun bu besleyici çorba, kış aylarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
Aydın’da Tarhana Geleneği Devam Ediyor Modern Üretimle Geleneksel Lezzet Merkezi Aydın’da bulunan ve Türkiye genelinde 100’ün üzerinde şubesi olan Tuğba Kuruyemiş, tarhana sezonunu açtı. Geleneksel tadından taviz vermeden modern şartlarda tonlarca tarhana üreten firma, kış hazırlıkları kapsamında üretimini artırdı. Sağlık ve Besin Değeri Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul, tarhananın vitamin ve mineral açısından zengin olduğunu belirterek şunları söyledi: “Tarhana, fermantasyon süreci sayesinde her yaş grubu tarafından rahatlıkla tüketilebilir. A, B ve özellikle C vitamini, bol miktarda fosfor, iyot, silis ve kükürt içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, nefes borusunu temizler, damar tıkanıklığını önler ve doğal tokluk hissi vererek kilo kontrolüne yardımcı olur. Kansere karşı koruyucu etkisi de vardır.” Evlerde Üretim Zorlaştı, Talep Artıyor Tonkul, Anadolu’da asırlardır kış hazırlıklarının vazgeçilmezi olan tarhananın, modern yaşam koşulları nedeniyle artık evlerde yapılmasının zorlaştığını belirtti. “Halkın talebi doğrultusunda her yıl üretimimizi artırıyoruz. Tarhana, Türk mutfağında pratik ve besleyici bir yemek olarak önemini koruyor” dedi. Genç Kuşaklar da Tarhanayı Seviyor Yönetim Kurulu Başkanı, tarhananın geleneksel cazibesini koruduğunu ve genç kuşaklar tarafından da sevilerek tüketildiğini vurguladı: “Geleneksel gıdalarımızdan pek çoğu zamanla ya da yeniliklerle yerini kaybetti. Ancak tarhana, nesiller boyu popülerliğini korudu ve modern yaşam koşullarında da tercih edilmeye devam ediyor.”
Aydın merkezli Tuğba Kuruyemiş, geleneksel tarhana üretimine başladı; her yaş grubuna uygun bu besleyici çorba, kış aylarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

Aydın’da Tarhana Geleneği Devam Ediyor

Modern Üretimle Geleneksel Lezzet
Merkezi Aydın’da bulunan ve Türkiye genelinde 100’ün üzerinde şubesi olan Tuğba Kuruyemiş, tarhana sezonunu açtı. Geleneksel tadından taviz vermeden modern şartlarda tonlarca tarhana üreten firma, kış hazırlıkları kapsamında üretimini artırdı.

Sağlık ve Besin Değeri
Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul, tarhananın vitamin ve mineral açısından zengin olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Tarhana, fermantasyon süreci sayesinde her yaş grubu tarafından rahatlıkla tüketilebilir. A, B ve özellikle C vitamini, bol miktarda fosfor, iyot, silis ve kükürt içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, nefes borusunu temizler, damar tıkanıklığını önler ve doğal tokluk hissi vererek kilo kontrolüne yardımcı olur. Kansere karşı koruyucu etkisi de vardır.”

Evlerde Üretim Zorlaştı, Talep Artıyor
Tonkul, Anadolu’da asırlardır kış hazırlıklarının vazgeçilmezi olan tarhananın, modern yaşam koşulları nedeniyle artık evlerde yapılmasının zorlaştığını belirtti. “Halkın talebi doğrultusunda her yıl üretimimizi artırıyoruz. Tarhana, Türk mutfağında pratik ve besleyici bir yemek olarak önemini koruyor” dedi.

Genç Kuşaklar da Tarhanayı Seviyor
Yönetim Kurulu Başkanı, tarhananın geleneksel cazibesini koruduğunu ve genç kuşaklar tarafından da sevilerek tüketildiğini vurguladı:

“Geleneksel gıdalarımızdan pek çoğu zamanla ya da yeniliklerle yerini kaybetti. Ancak tarhana, nesiller boyu popülerliğini korudu ve modern yaşam koşullarında da tercih edilmeye devam ediyor.”

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.