Kütahya’da Organik Geçiş Sertifikası İçin Kontroller Başladı

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.09.2025 - 20:05, Güncelleme: 25.09.2025 - 20:09 122 kez okundu.
 

Kütahya’da Organik Geçiş Sertifikası İçin Kontroller Başladı

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ahududu, tıbbi adaçayı, çilek ve kavun üreticilerinin organik geçiş sertifikasyon işlemleri kapsamında parsel kontrolleri ve numune alımları yaptı.
Kütahya’da Organik Geçiş Sertifikası Denetimleri Parsel Kontrolleri ve Numune Alımları Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, ahududu, tıbbi adaçayı, çilek ve kavun üreticilerinin organik geçiş sertifikasyon işlemleri kapsamında saha denetimlerine başladı. Denetimler, parsel kontrolleri ve numune alımlarıyla gerçekleştirildi. Üretici Kooperatifleri ve İlçeler Sekiören Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ahududu) – Organik Geçiş-2 Karbasan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Hisarcık (tıbbi adaçayı) – Organik Geçiş-2 Kuruçay Beldesi, Tavşanlı (çilek) – Organik Geçiş-1 Göncek Köyü, Emet (kavun) – Organik Geçiş-1 Amaç ve Önemi Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, organik geçiş sertifikasyon denetimlerinin, üreticilerin organik standartlara uygun üretim yapmasını sağlamak ve ürün kalitesini yükseltmek amacıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Numune alımları sayesinde üretim süreçlerinin kalite ve sağlık standartlarına uygunluğu da kontrol ediliyor. Yerel Tarımda Organik Dönüşüm Bu denetim ve sertifikasyon çalışmaları, Kütahya’da organik tarımın yaygınlaşması ve yerel üreticilerin rekabet gücünün artırılması açısından önem taşıyor. İl genelinde organik tarım bilincinin yükseltilmesi ve üreticilerin desteklenmesi hedefleniyor.
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ahududu, tıbbi adaçayı, çilek ve kavun üreticilerinin organik geçiş sertifikasyon işlemleri kapsamında parsel kontrolleri ve numune alımları yaptı.

Kütahya’da Organik Geçiş Sertifikası Denetimleri

Parsel Kontrolleri ve Numune Alımları
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, ahududu, tıbbi adaçayı, çilek ve kavun üreticilerinin organik geçiş sertifikasyon işlemleri kapsamında saha denetimlerine başladı. Denetimler, parsel kontrolleri ve numune alımlarıyla gerçekleştirildi.

Üretici Kooperatifleri ve İlçeler

  • Sekiören Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ahududu) – Organik Geçiş-2

  • Karbasan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Hisarcık (tıbbi adaçayı) – Organik Geçiş-2

  • Kuruçay Beldesi, Tavşanlı (çilek) – Organik Geçiş-1

  • Göncek Köyü, Emet (kavun) – Organik Geçiş-1

Amaç ve Önemi
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, organik geçiş sertifikasyon denetimlerinin, üreticilerin organik standartlara uygun üretim yapmasını sağlamak ve ürün kalitesini yükseltmek amacıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Numune alımları sayesinde üretim süreçlerinin kalite ve sağlık standartlarına uygunluğu da kontrol ediliyor.

Yerel Tarımda Organik Dönüşüm
Bu denetim ve sertifikasyon çalışmaları, Kütahya’da organik tarımın yaygınlaşması ve yerel üreticilerin rekabet gücünün artırılması açısından önem taşıyor. İl genelinde organik tarım bilincinin yükseltilmesi ve üreticilerin desteklenmesi hedefleniyor.

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.